Mariana kom aldrig över exmaken Björn Borg – så lever hon idag

30 dec, 2021, 20:00 
Björn Borg och Mariana Simionescu var gifta i fyra år på 80-talet. Idag lever Mariana ett annat liv.
Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!
Här är Sveriges 5 rikaste!

Tennisspelarna Björn Borg och Mariana Simionescu träffades 1976 när de var 19 och 20 år gamla och det var kärlek vid första ögonkastet.

Paret gifte sig 1980, men relationen blev inte långvarig. Fyra år senare gick de skilda vägar, men Mariana kan inte sätta fingret på varför relationen gick i kras.

– Jag kan inte säga varför. Det var varken jag eller han som gjorde slut. Det var en så komplex situation. Vi hade på något sätt liksom fått nog. Våra liv var så fulla av omtumlande händelser, sa hon till Hemmets journal 2016.

– Under det sista året hade vi inget förhållande värt namnet. För folk var överallt runtomkring oss. Nej, vi hade inget normalt liv och Björn orkade inte med det längre.

Björn och Mariana Borg vid bröllopet i Bukarest 1980
Björn och Mariana gifte sig 1980.
Recept.se Nyhetsbrev

Mariana släppte aldrig Björn Borg: "Mitt livs kärlek"

Faktum är att Mariana, 38 år efter skilsmässan, fortfarande inte har gått vidare.

Annons

– Jag vet inte om jag var det för honom, men han var mitt livs kärlek, har Simionescu sagt i en intervju med Daily Mail.

Men det gick snabbare för Björn att gå vidare. Ett år efter uppbrottet från Mariana blev han pappa till sonen Robin, som han fick med fotomodellen Jannike Björling.

Så lever Mariana idag – har fortfarande bilder på Björn på väggarna

Idag lever Mariana tillsammans med sin mamma i Monaco, där hon fortfarande har bilder på sig själv och exmaken Björn på väggarna. Hon hade tidigare en relation med formel 1-föraren J-L Schlesser under några år och fick, den numera vuxna, sonen Anthony.

Trots att hon än idag saknar exmaken Björn berättar hon själv att hon lever ett lyckligt liv.

– Jag har min hund, jag har min mamma och även min son att ta hand om, så jag är alltid glad och sysselsatt. Jag ger kärlek till min familj, säger hon till Mirror.

Tennisspelaren Björn Borg med hustrun Mariana någon gång i slutet av 1970-talet eller i början av 1980-talet.
Mariana släppte aldrig Björn.

Återförenades 2017

Björn och Mariana återförenades 2017 på premiären för filmen "Borg", som handlar om tennisspelarens liv. Hon träffade då hans nuvarande fru Patricia.

Annons

– Hon är vacker och väldigt social. Björn verkar lycklig med ett balanserat liv, och det är det viktiga. Vi har mycket respekt för varandra. Han sa i en intervju att jag betyder mycket för honom och jag känner detsamma för honom, sa hon då till Mirror.

– Livet vi levde tillsammans är omöjligt att glömma, det var helt fantastiskt. Vi blev kära, vi hade kul, vi upplevde drama, vi upplevde äventyr… Allt. Det var som en film, och nu får ni se filmen!

Mariana Simionescu, Björn Borg premiären av "Borg" 2017
Björn och Mariana återförenades 2017!
Annons