Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Mariana Simionescu om kärleken till ex-maken Björn Borg

14 aug, 2021, 05:00 
AvMalin Ny
björn borg mariana simionescu
Björn Borg och Mariana Simionescu var gifta i fyra år, men trots att det har gått snart 40 år har den rumänska tennisspelaren fortfarande inte kommit över sin stora kärlek.
Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Den rumänska tennisspelaren Mariana Simionescu var endast 19 år när hon träffade den ett år äldre Björn Borg för första gången. De var båda på besök i Paris och bodde på samma hotell, och strax därefter inledde de en relation.

Paret var tillsammans i fyra år innan de gifte sig 1980 i Bukarest. Men bara fyra år senare hade förhållandet tagit slut.

– Det känns som om det var i går som Björn och jag bröt upp. Jag kan inte säga varför. Det var varken jag eller han som gjorde slut. Det var en så komplex situation. Vi hade på något sätt liksom fått nog. Våra liv var så fulla av omtumlande händelser. Under det sista året hade vi inget förhållande värt namnet. För folk var överallt runtomkring oss. Nej, vi hade inget normalt liv och Björn orkade inte med det längre, har Mariana tidigare berättat för Hemmets Journal.

Mariana Simionescu: "Han var mitt livs kärlek"

Trots att det har gått snart 40 år sedan äktenskapet tog slut har Mariana Simionescu haft svårt att gå vidare. I dag lever hon ensam men hade tidigare en relation med formel 1-föraren J-L Schlesser under några år, som hon fick den numera vuxna sonen Anthony med.

Annons

Björn Borg ser hon fortfarande som den stora kärleken i livet.

– Jag vet inte om jag var det för honom, men han var mitt livs kärlek, har Simionescu sagt i en intervju med Daily Mail.

Björn Borg gick dock vidare en aning snabbare och redan året därpå fick han sonen Robin med Jannike Björling. Mellan 1989 och 1993 var han gift med sångerskan Loredana Bertè, och sedan 2002 är han gift med Patricia Östfeldt, som han har sonen Leo med.

Sågs efter många år

För några år sedan, år 2017, sågs det forna paret igen för första gången på många år då filmen Borg hade premiär i Stockholm. Bioupplevelsen blev emotionell för rumänskan.

– I slutet av filmen ville jag gråta. Under filmens gång fanns inte utrymme för det, det var så intensivt, men det kom mycket känslor, sa hon till Aftonbladet.

Foto: TT

Annons