Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Marie Mandelmann tvingad att lämna sin Gustav: “Medberoende”

27 jun, 2024, 12:00 
Alice Lövholm
Marie och Gustav Mandelmann.
Marie Mandelmann öppnar upp sig om beslutet som fick henne att lämna sin Gustav. Foto:Malou Efter Tio, TT.
Marie Mandelmann öppnar upp sig om beslutet att lämna gården på Österlen.
Annons
Marie Mandelmann om bråket: ”Jag sa nej”Brand logo
Marie Mandelmann om bråket: ”Jag sa nej”

Marie och Gustav Mandelmann är paret vi länge fått följa på tv. I deras program Mandelmanns gård låter dem tittarna bli en del av deras vardag hemma på gården på Österlen i Skåne.

Paret som varit gifta sedan 1992 och har drivit sin kravmärkta gård i Djupadal i många år. De är även nära vänner med den välkända Karl Fredrik som precis som dem driver sin egen gård och har sitt egna tv-program Karl Fredrik på Österlen.

Kärleken har alltid sett ut att spira mellan makarna på gården men nu öppnar Marie upp sig om hur hon tvingades lämna sin Gustav och varför.

Lämnade gården och Gustav

Det är i Kristin Kaspersen podcast, Nyfiken, som Marie öppnar upp sig om relationen till Gustav.

Annons

Gustav har tidigare pratat öppet om sin bipolära sjukdom som gör att han har perioder där han drabbas av antingen depression eller mani. I förmiddagsprogrammet Malou Efter Tio berättade han att hans dagar har gått upp och ner sedan han var i 25-30 års åldern.

I podcasten med Kristin berättar Marie att hon i samband med sin medverkan i TV4:s Let's Dance våren 2022 kände att det var nyttigt för henne och Gustav att komma ifrån varandra.

– Jag åkte iväg och gjorde nånting på egen hand och fick egen tid, vilket jag älskar, säger Marie.

Det blev hela tre månader ifrån varandra i och med att Marie tog sig ändå till semifinal med sin danspartner Jonathan Näslund.

Gustav och Marie Mandelmann.
Marie passade på att bjuda upp Gustav för en dans under ett av programmen i Let's Dance. Foto:LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

"Börjat förstå mitt medberoende"

– Det var väl det som min producent också sa. Jag hade börjat i terapi och börjat förstå mitt slags medberoende – att jag är en del i det, och jag försökte börja bryta det. Min producent förstod att jag var utbränd och då skickar hon iväg mig på Let’s Dance så jag får vila, haha.

För Marie blev programmet en vila trots långa träningar och tv-sändningar. Något Kristin poängterar i avsnittet då Marie hellre är aktiv och skapar än ligger på soffan och kollar på tv-serier.

Kristin tar även upp hur Marie fick reaktioner som ifrågasatte hur hon kunde lämna Gustav vid tidpunkten för programmet. Då poängterar hon vikten i att personen som står vid sidan av behöver fylla på energi för att orka finnas där för personen som behöver det.

Foto: Malou Efter Tio, TT.

Annons