Markoolio talar ut - förbannad på TV4: "Har stört mig"

22 apr, 2023, 13:00 
AvFelicia Plåt
Markoolio
Markoolio tackade nej när han fick frågan av succéprogrammet. Foto:TT

Markoolio tackade nej till Så mycket bättre.

Annons

Marko "Markoolio" Lethosalo har synts till extra mycket i tv-rutan på sista tiden. Både i det egna hyllade programmet Marko & Imra, tillsammans med sin otroliga mamma. Han är även med i den fasta panelen i SVT:s succéprogram Bäst i Test, där han försöker lösa alla knasiga tester.

TV: Hör mammans chockerande avslöjande om Markoolio
TV: Hör mammans chockerande avslöjande om Markoolio

"Sommar och sol"

Innan han blev en stor tv-personlighet var han, och är fortfarande, en av Sveriges mest folkkära artister. Med hits som "Sommar och sol", "Vi drar till fjällen" och "Mera mål" har hans låtar spelats flitigt över hela Sverige. Så pass flitigt att han till och med fick frågan att vara med i första säsongen av Så mycket bättre. Men han tackade nej.

Tacka nej till succéprogrammet

Nu kom det på tal i radioprogrammet Rix Morronzo då programledaren Roger Nordin trillade in på ämnet med Pernilla Wahlgren. Hon berättar då att det varit på tapeten men aldrig fått frågan rakt ut.

Annons

– Jag är osäker på om jag fått en konkret fråga, säger Pernilla.

Då avslöjar Roger att Marko faktiskt fick frågan under första programmet men att han tackade nej.

– Vår vän Markoolio fick ju frågan 2010, första året, sedan har han inte fått frågan igen. Han tackade ju nej första året, många gjorde ju det, för man visste ju inte vad det var för program då riktigt, säger Roger.

"Lite lack"

Och precis om Roger säger så visste man inte att det skulle bli en sådan succé, vilket Marko nu i efterhand är lite besviken över. Vilket han uttryckte 2019 i en intervju med Fördomspodden.

– Däremot är jag lite lack över att jag fick förfrågan att vara med i Så mycket bättre första säsongen och tackade nej, och att jag inte har fått förfrågan efter det. Det har stört mig litegrann faktiskt, säger han och fortsätter:

– Jag tror att de kanske haft mig på tapeten men har frågat andra artister så här ”ja men vi har det här namnet eventuellt” och då säger man ”ja då vet jag inte om jag vill vara med...”, för folk tror att jag ska blaja bort det helt och hållet.

Annons

Detta året ska bland annat Eagle Eye Cherry och Peg Parnevik vara med och tolka varandras låtar. Och vem vet, kanske dyker även Markoolio upp då alla artister för årets säsong inte ännu är släppta.

Annons