TV4 totalsågas efter beslutet för Robinson: "Drog skam över oss"

TV4 totalsågas efter beslutet för Robinson: "Drog skam över oss"

Robinsons nya ide sågas totalt. Fotot: TT och TV4.

Robinson sågas efter nya beslutet.

Robinson är i full gång och detta året gör även Anders Lundin comeback som programledare efter 20 års uppehåll. Att Anders har återuppstått är inte det enda nya med årets säsong, utan i år har TV4 valt att genomföra en nya ide. Äldre möter yngre. Under alla år har lagen varit blandade i åldrar men det ändrade produktionen på för i år. Nu ska visdom möta styrka, då lag nord består av äldre deltagare och lag syd av yngre.

Här blir Anders Lundin irriterad på deltagarnas beteende i ”Robinson”
0:31

Efter reklamen: Här blir Anders Lundin irriterad på deltagarnas beteende i ”Robinson”

(0:31)

Slå på ljud

SVT bekräftar: Tareq Taylor lämnar Trädgårdstider – ersätts av dansk stjärnkock

Väckt reaktioner

Under säsongens gång har lag nord, de äldre laget, fått möta tuff konkurrens hos de yngre och förlorat tävling efter tävling.

Detta har väckt starka reaktioner hos många tittare, då de tycker att lagindelningen har varit orättvis. Och nu sågas TV4 av Aftonbladets krönikör Karolina Fjellborg.

Plågsamt att se

Hon tycker att TV4 har misslyckats totalt med castingen för att den nya lagidéen ska gå att genomföras. Karlina FJällborg menar att "experimentet drog skam över oss 40-plussare" och säger vidare:

– Men det bygger ju på att tävlingarna är anpassade efter båda lagens styrkor och… Ja, framför allt att båda lagen HAR några styrkor. Att castingavdelningen har jämnat ut oddsen helt enkelt, så att det blir lite match.

Hon fortätter att skriva om hur plågsamt det var att se hur lag nord förlorade tävling efter tävling och blev ”hungrigare, dummare, bråkigare och, ironiskt nog, barnsligare”. Medan lag syds vinster gjorde att de blev starkare och fick en bättre sammanhållning.

Robinson

Lag syd ebstår enbart av de yngre deltagarna. Foto: tv4

"Utrotande av 40-plussare"

Under veckan tvingades däremot lagen att blandas, och Karolin tror absolut att det var ett aktivt val av produktionen. Karlina FJällborg menar att "experimentet drog skam över oss 40-plussare" och säger vidare:

– Kanske för att det hela tiden var planen, kanske för att de var på väg mot ett fullständigt utrotande av 40-plussare, skriver hon.

Däremot skriver hon även att hon gillade idéen om att äldre möter yngre, men menar att castingen behövde vara helt annorlunda för att det skulle fungera.

– Kunde TV4 inte hitta en enda människa över 40 som kan hålla liv i en eld? Inte en 50-åring som fortfarande klarar av att lägga ett pussel? Och vart tog alla 25-åringar med trivselkilon och dålig kondis som vanligtvis rör sig ute på gator och torg vägen?, avslutar hon krönikan med.

Benjamins agerande mot Björn Ulvaeus – bröt mot legendarens personliga förbud