Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Markoolios hälsa sviker – efter framgången med mamma Irma “Mest mörker”

23 feb, 2023, 17:00 
Marko Lehtosalo

Markoolio berättar om måendet efter alla år i det offentliga – insikten efter framgångsrika nya TV–serien

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Marko Kristian Lehtosalo, 48, mer känd som Markoolio, slog igenom med buller och bång när han släppte "Sommar och sol" 1998.

Sedan dess har artisten tillika underhållningsprofilen släppt flera dängor och är även känd som den minnesvärda karaktären "Doktor mugg" i barnprogrammet som sändes tidigt 2000-tal.

TV: Hör mammans chockerande avslöjande om MarkoolioBrand logo
TV: Hör mammans chockerande avslöjande om Markoolio

Nu har Marko landat i de svenska stugorna ännu en gång – nu genom succésatsningen på TV4.

I nya succéprogrammet "Marko och Irma" får vi följa hur Markoolio och hans mamma Irma Lehtosalo, 67, tar sig an ett husprojekt tillsammans på Ingarö, i Stockholms skärgård.

Markoolio berättar om att bromsa i framgången – "Tagga ner..."

Mångsysslaren Marko känner att han måste vara vaksam nu när det är många bollar i luften.

Annons

Att vara aktuell med egna realityserien och "Bäst i test" kan göra att schemat fylls på snabbt.

– Jag måste tagga ner lite grann. Jag märkte att jag blev lättirriterad och började glömma saker, då vet jag att nu börjar det bli för mycket. Det funkar inte att bli sängliggande i två månader när man har tre barn, säger Marko till Wellness.

Marko har erfarenhet av utbrändhet och gör allt för att inte hamna där igen. 2020 tog det stopp i samband med hans konsert på Globen. Han tvingades hastigt ställa in flera jobb.

– Jag var uppe i varv under en lång tid och märkte att närminnet sviktade, jag blev lättstressad och fick kort stubin. Vi skulle köra ett gig i Göteborg och i flyget på väg dit vände jag mig till en av körtjejerna och frågade: var är vi på väg? Jag hade ingen aning. Det var många lampor som blinkade rött, om man säger så, berättar han vidare.

Marko Kristian Lehtosalo
Marko ser varningsflaggorna och har bestämt sig för att tagga ner lite i vår...

Gör TV–program med mamma Irma trots slitsamma uppväxten

Marko har vid flera tillfällen öppnat upp om barndomen som stundtals kunde vara en kamp. Han hade våld och missbruk i hemmet och resan att försonas med det har varit tuff.

– I grundskolan var det teater hela tiden. Det som hände på helgerna var inte på riktigt, nu går vi vidare, det händer nog inte fler gånger, tänkte jag.

Att mamma Irma och Marko gör realityprogram idag har inte alltid varit tänkbart.

– När det var som mest mörker fanns det inte på världskartan. Tänk om någon sagt detta för 25 år sedan: håll ut, det kommer bli bra.

Irma Lehtosalo
Marko och Irma har blivit en riktigt succé på TV4

Foto: TV4

Annons