Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Martin Järborg i otäck olycka – tvingades lämna Nyhetsmorgon: "Tappar all luft"

21 sep, 2022, 06:30 

Tittarna skickade in sina krya på dig-hälsningar till den omtyckta programledaren.

Annons
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

En av de populära programledarna i långköraren Nyhetsmorgon är Soraya Lavasanis parhäst Martin Järborg. Tillsammans har de blivit riktiga tittarfavoriter i rutan, och många längtar tills mornarna när den härliga duon styr skutan.

Men Soraya har fått klara sig utan Martin ett tag, som lyst med sin frånvaro. I Nyhetsmorgon berättar han nu om den otäcka olyckan som tvingade bort honom från rutan.

Var sjukskriven

Ja, tittarna var snabba på att påpeka Martin Järborgs plötsliga sorti från rutan tidigare i september. Det rådde oklara omständigheter kring vart han egentligen höll hus, och när Hänt kollade läget med kollegan Soraya Lavasani stod det klart att det inte bara var tittarna som saknade honom i rutan.

Annons

– Ja men alltså han har varit lite sjukskriven. Men han är faktiskt tillbaka nästa vecka och kör lite val. Så det känns jättekul. Vi alla saknar honom, säger Soraya till Hänt.

Men vad det var som hindrade honom, ville hon inte säga för mycket om.

– Nej men jag tänker att det får han göra själv isåfall om han vill det. Det är inte min plats att göra det. Men han är ju snart tillbaka iallafall, det är ju en glädjande nyhet!

Ramlade in i brygga

När Doktor Mikael sedvanligt gästade Nyhetsmorgon förra veckan stod ämnet revbensbrott på agendan. Och det skulle visa sig att Martin Järborg som var en av dagens programledare hade personlig erfarenhet av ämnet – och det var enligt TV4 därför han var sjukskriven.

– Jag skulle av en segelbåt i fören, betongbryggan var längre bort än jag trodde – jag rasade in i bryggan och det smällde till där, säger Martin i sändning och pekar på revbenen.

En av Mikaels punkter på att vara uppmärksam när någon råkat ut för en olycka, och man misstänker revbensbrott, är om personen i fråga är tyst. Det här kunde Martin Järborg känna igen sig i.

– Men punkt tre här, för att jag fick ju luften slagen ur mig, du vet när man ”bang” så att man liksom ”uff”, tappar all luft och så tar det väl, det känns som evigheter men det tar några sekunder, säger Martin.

En otäck skada, men som tur är mår han i dag bättre, men är fortfarande inte helt återställd eftersom skadan är relativt ny. Han berättar att nysningar fortfarande är det värsta som finns.

Martin visar skadan.

Foto: TV4

Annons