Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

TV4:s problem med Marcus Oscarsson – tvingas till interna samtal: “Upp till VD-nivå”

TV4:s problem med Marcus Oscarsson – tvingas till interna samtal: “Upp till VD-nivå”

Dålig stämning efter valsändning.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
0:54

Efter reklamen: 8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

(0:54)

Slå på ljud

Valet är över för den här gången, även om vi fortfarande inte kan slå fast resultatet till 100 procent. Av allt att döma kommer högerblocket att vinna med ett mandat och det innebar att vi kommer få bevittna maktskifte efter åtta år där rödgröna styrde Sverige. Vi kommer även ha en ny statsminister i form av moderaten Ulf Kristersson istället för sossen Magdalena Andersson.

I söndags tävlade nyhetsmedier om att vara först och bäst. Expressen, Aftonbladet, TV4 och SVT hade en varsin valvaka där man kunde följa resultatet i realtid.

Nu har det kommit detaljer om ett bråk som kan innebära en rejäl spricka på TV4-huset – och anledningen stavas Marcus Oscarsson.

Victorias privata relation med TV4-stjärnan: ”Helt dold utåt”

Jenny Strömstedt och Tilde de Paula ledde kanalens valvaka och vid sin sida hade de politikerexperten och kommentatorn Marcus Oscarsson. Profilen har synts flitigt varje lördag i Nyhetsmorgon där han kommenterar partiledare och dagsaktuella samhällsfrågor.

Sprickan i TV4 mellan Marcus Oscarsson och Nyhetsmorgon

Nu uppges han vara orsaken till bråket. Oscarsson anklagas för att skada redaktionens trovärdighet. Det uppger Karin Olsson, biträdande chefredaktör och Magnus Alselind, breakingchefen, på tidningen Expressen.

– Det finns en spricka mellan Nyhetsmorgon-gänget och Nyhets-gänget, säger Karin Olsson i podcasten Lägg Ut.

Det hela handlar om TV4:s valundersökning som presenterades under söndagskvällen. Enligt den så skulle rödgröna sidan, med Magdalena Andersson, vinna valet och får styra i fyra ytterligare år. Samtidigt visade den 16 procent till Moderaterna.

Med facit i hand så stämde inte siffrorna, något som har lett till diskussioner på redaktionen.

– Det var ju helt fel siffror. Helt fel siffror. Det stärkte den tidiga bilden att rödgröna gick mot seger och majoritet, säger Karin Olsson i podden.

– De gav enormt låga siffror för Moderaterna, på 16 procent, kontrar Magnus Alselind.

Karin Olsson resonerar vidare:

– Det finns en väldig polarisering på TV4 angående deras politiska kommentator Marcus Oscarsson som medverkar i Nyhetsmorgon. Det finns en spricka mellan Nyhetsmorgon-gänget och Nyhets-gänget.

Oscarsson har en sajt där han skriver nyheter med starka rubriker som väcker känslor och uppmärksamhet. Något som uppenbart inte uppskattas av alla på TV4.

– Man tycker att sajten som Marcus Oscarsson driver trafik till, hans privata sajt, som är fylld med märkliga rewrites och pseudonyhetssajt som han tjänar pengar på skadar trovärdigheten. Där finns en spricka. Det har till och med varit uppe på vd-nivå, säger Karin Olsson.

Nyhetsmorgon-stjärnan tillbaka i rutan efter akuta hjärtoperationen

SVT:s tystnad – så planerar de nya säsongen av På Spåret: "Kan vässa"