Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mästerkocken-vinnaren Tess Medina avslöjar deltagarnas fusk i programmet: "Otroligt irriterad"

28 apr, 2024, 19:15 
Vendela Lönnqvist
TV4
Nu avslöjar vinnaren av Mästerkocken fusket i tv, som tittarna inte fick se!
Annons

Efter en rafflande final stod det klart – Tess Medina kammade hem vinsten i Mästerkocken 2024.

Här avslöjas vinnaren av ”Sveriges mästerkock” 2024!Brand logo
Här avslöjas vinnaren av ”Sveriges mästerkock” 2024!

”Det var overkligt”

Vinnarmenyn bestod av en ceviche till förrätt med tonfisk, rättika och picklad jalapeño, kalvfilé, löjrom, cognacsflamberad vitvinssås och jordärtskockschips till varmrätt och efterrätten landade efter många om och men i en mangopuré – eftersom Tess ändrade sig i sista sekund.

– Det som var utmanande var att gå in i sig själv och känna att man tar det lugnt på kvällarna, att man inte ska stressa upp sig för vad det är som ska komma dagen efter. För det visste man ju inte om. Och att presentera maten för jurymedlemmarna var såklart jättestort. De är ju sjukt duktiga, säger Tess i en intervju med Svensk Damtidning.

Annons

Och karriären inom köket har fått sig en kickstart. Nyligen släppte hon sin kokbok ”À table med Tess – favoriter från Los Angeles, Stockholm och Paris”, städer som Tess har bott i under sina 29 år i livet.

Har en bakgrund i filmbranschen

I en intervju med podd-duon Tom Ljungqvist och Petter Egnefors berättar Tess att hon inte skulle kalla sig själv för en tävlingsmänniska, något hon menar kom till användning under tävlingen.

Dessutom har hon en bakgrund som produktionsledare nom reklam, film och tv, vilket underlättade när det kom till att uppskatta tid och lyckas koppla bort kamerorna för att istället fokusera på att laga bra mat.

"Otroligt irriterad"

Men det var andra störningsmoment för Tess under inspelningen av Mästerkocken.

– Jag bor i stan, men jag fick inte bo hemma, för att man ska gå in i den här bubblan. Alltså jag har varit otroligt irriterad över den här situationen, inleder Tess och förklarar att de var tvungna att bo på hotell under de sex veckor inspelningen pågick.

Annons

– Jag hade inget val. Det är ju liksom en buss som kommer och hämtar oss varje morgon. Vi måste alla vara synkade. Alltså gå upp samtidigt. Bo, käka frukost, göra allting. Du måste ha rutin.

Fick googla

Förutom att deltagarna tvingades bo på hotell, fanns det faktiskt andra saker som tittarna inte fick ta del av – nämligen att de fick googla på rätterna innan de lagades.

– Första halvan av topp 12 fick vi göra det. Men sen så blev de rätt hårda, säger Tess och ger ett exempel:

– Typ den där fisktävlingen. Den var ju helt orimlig. Alltså, vi fick ju inte börja googla på fiskar. Hur filéar man fisk? I Gävle skulle vi stycka en kyckling, då gick jag in på Youtube direkt och bara, ”hur styckar man en kyckling?”

Jätteskandalen skakar Masked singer – varje årBrand logo
Jätteskandalen skakar Masked singer – varje år

"Rycker telefonen"

Men desto längre in i tävlingen de kom, desto mindre hjälp fick de ta av internet. Tess berättar:

– De rycker telefonen när de inte vill att vi ska googla på saker.

Men det skulle tillslut visa sig att Tess klarade sig galant utan mobilen – idag kan hon ju titulera sig som vinnaren av Mästerkocken 2024.

Annons