Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Melodifestivalen 2021: Lena Philipssons stora kris – oväntade stödet från Måns Herngren

06 feb, 2021, 16:00 
Ellen Myrgård Lindén
Lena Philipsson är programledare för Melodifestivalen 2021
I slutet av nittiotalet var Lena Philipsson och Måns Herngren ett av Stockholms hetaste kändispar. Men det många inte vet är att Måns har fortsatt att stötta Lena – inte minst under svåra kriser.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 5?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 5?

Just nu ser vi artisten Lena Philipsson som en programledarna i Melodifestivalen 2021. Tillsammans med producenten Christer Björkman välkomnar hon tv-tittarna in i musikvärmen och den första deltävlingen, som spelas in i Annexet i Stockholm.

Lena Philipsson – en av programledarna i Melodifestivalen 2021

De senaste åren har Lena Philipsson haft en ganska låg profil i media men förr om åren följde tidningarna hennes privatliv in i minsta detalj. Inte minst under de år hon var gift med regissören Måns Herngren (1993–2001) och senare entreprenören Per Holknekt (2010–2012). Äktenskapet med Per Holknekt avslutades med en otrohetsskandal som briserade framför öppen ridå. Lena gick ut och använda Facebook för att berätta att maken hade bedragit henne. Per tog också bladet från munnen i en uppmärksammad intervju med P4 Extra, bara några dagar efter uppbrottet.

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet

Annons

Lena Philipssons skilde sig från Per Holknekt – stödet från Måns Herngren

– Jag mår inte bra just nu. Det är en högst privat angelägenhet. Det som hänt är oförlåtligt och går inte med några ord att undfly vad som hänt, det går inte att bortförklara, det går att förklara. Det finns mycket som skett bakom lyckta dörrar, sa Per Holknekt då.

Exmaken har ingen kontakt i dag men det många inte känner till är att Måns Herngren var en av dem som stöttade Lena allra mest under krisen. Även det berättade Lena om på Facebook.

"Jag har en x-man som finns här för mig. Pålitlig, snäll och omtänksam"

Lena Philipsson och Måns Herngren har barnen Noa, 27, och Saga, 22, tillsammans.

Foto: TT

Annons