Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meteorologen i tårar - i direktsänd radio: "Farmor har gått bort"

28 sep, 2022, 14:30 
AvIbraheem Alsalman
Lisa Frosts ärliga ord

Det blev väldigt känslosamt!

Annons
Här nobbar drottning Silvia talmannen – inför allaBrand logo
Här nobbar drottning Silvia talmannen – inför alla

Många av oss känner säkert igen rösterna från institutionen Sveriges Radio. Från Gärdet sänder Public Service-företaget dygnet runt från olika kanaler. P1 är till för de som är nyhets- och samhällsintresserade, däribland nyheter från Ekot. Sedan finns det andra kanaler i form av exempelvis P3 som är mer riktade åt den yngre generation och P4 där de lokala stationerna och Radiosporten med bland annat klassiska Sportextra ingår.

När det gäller just P1 så handlar det mesta om tunga nyheter och reportage. Allt från vetenskap, kultur, sport och nöje avhandlas i diverse program. Främst har Sveriges Radio P1-Morgon som sänds vardagar där man får det absolut senaste som hänt från världens alla hörn.

Men något hände tidigt under onsdagsmorgonen. För när det var dags att överlämna till vädret med SMHI så blev det väldigt känslosamt.

Annons

Här kommer anledningen.

SMHI:s profil känslosam i direktsändning – bröt ihop i tårar

SMHI:s folkära profil Lisa Frost hade svårt att hålla tillbaka tårarna när hon precis skulle sända dagens väder.

Frost valde själv att berätta varför hon blev så känslosam.

– Min farmor har precis gått bort och hon lyssnade alltid på P1, så jag blir lite berörd av att läsa prognosen. Men jag ska göra ett försök i alla fall, säger hon när hon inledningsvis.

Efter den korta sändningen så har Lisa Frost hyllats på sociala medier. Många känner med henne och beklagar hennes förlust. Samtidigt har hon fått ta emot många hälsningar.

Svensk Damtidning har bett om att få prata med Lisa Frost men hon har, via SMHI:s kommunikationsavdelning, valt att tacka nej.

Istället skickade hon en hälsning via sin kollega Linus Karlsson.

”Jag är tacksam för alla fina ord och kommentarer”, säger hon, enligt Aftonbladet.

P1 Morgonens programledare Elias Wahlberg blev även han känslosam efter att ha hört Lisa. Direkt efter väderrapporten skickade han en fin hälsning.

– Vi skickar många kramar via etern till dig Lisa, säger han.

Annons