Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Mia Parneviks kris inför Let's Dance – tre veckor innan premiären

28 feb, 2022, 19:00 
AvIndra Nordemar

Mia Parneviks tillstånd kan sätta käppar i hjulet för Let's Dance.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Mia Parnevik blev känd för den breda allmänheten 2015 då svenska folket fick följa familjen i realityserien Parneviks. Men de något mer sportintresserade känner säkert till att hon funnits vid golfproffset Jesper Parneviks sida sedan 27 år tillbaka.

Men nu ger hon sig in ett nytt äventyr på egen hand. Mia är nämligen en av deltagarna i årets upplaga av Let's Dance!

Mia Parnevik i Let's dance 2022

"Here we go. Jag är galen det vet ni som följer mig….Nu hoppar jag utför ett stup och hoppar in i Let's Dance, min fallskärm är fantastiska underbara tålmodiga Tobias Karlsson som har ett hjärta av guld. Vi skrattar och tränar och även gråter. Jag är så nervös inför detta men också glad att få vara med och utmana mig själv.", skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Annons

Genom åren har det blivit välkänt att den hårda träningen inför danstävlingen kan medföra både smärtor och skador, vilket kan bli ett problem för Mia.

Mia Parnevik drabbad av kronisk sjukdom

I flera har Mia dragits med svåra smärtor utan att veta vad det beror på.

– Jag kunde knappt gå ur sängen förr, har hon tidigare sagt till Aftonbladet.

I fjol var hon dessutom med om en fallolycka och fick så pass ont att hon beslutade att uppsöka läkare. Mia fick då beskedet att hon drabbats av den kroniska sjukdomen höftartros, som innebär både pina och minskad rörlighet.

Under hösten förra året tvingades hon därför till operation, som lyckligtvis gick bra, men därefter följde rehabilitering.

– Nu måste man ta det försiktigt och göra den träningen man ska göra och allt det där, men sedan blir man som ny och det är ju fantastiskt, sa Mia några månader efter operationen.

Mias fruktan inför Let's Dance – skadan som kan stoppa henne

Men nu kommer hon alltså att utsätta sin höft för en hel del belastning då de allra flesta danserna som utförs i Let's Dance omfattas av höftrörelser.

Annons

Alla Let's Dance-fans kommer troligtvis ihåg att Carola var tvungen att avbryta sin medverkan i fjol. På grund av en tidigare knäskada blev hennes smärtor för påtagliga efter den hårda träningen inför livesändningarna.

Men vi håller tummarna för att det går bättre för Mia! Förhoppningsvis är det som hon ovan säger – att höften nu är som ny.

Foto: TT, TV4

Annons