Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mikael Persbrandts vrålåk – så mycket går miljonaffären på

28 jul, 2023, 16:50 
Vendela Lönnqvist
Inte illa!
Inte illa!

Det är en svindlande summa som husbilen går för!

Annons
Hen i kungafamiljen vill kändisarna sjunga med!Brand logo
Hen i kungafamiljen vill kändisarna sjunga med!

Mikael Persbrandt, 59, har en lång och framgångsrik karriär som skådespelare bakom sig.

Bland annat har han gjort sig ett namn som Gunvald i Beck-filmerna, och som underrättelseofficern Carl Hamilton i Hamilton-serien skriven av Jan Guillou.

Marie Göranzons frustration i äktenskapet med Jan MalmsjöBrand logo
Marie Göranzons frustration i äktenskapet med Jan Malmsjö

Mikael Persbrandt miljonköp

Persbrandt är också känd för att ha ett starkt intresse för dyra lyxåk. Nyligen införskaffade han sig en bil med märket S 63 AMG, där kvittot landade på 809 000 kronor.

Han har sedan några år tillbaka åkt runt i Europa, både privat och på filminspelningar, med hjälp av husbilen som han själv döpt till "the beast".

– Jag måste ju ha någonstans att bo i dessa tider. Det här blir ju mitt hem under en väldigt lång inspelning i Danmark, har han tidigare sagt i en intervju med Youtube-serien ”Biltokig”.

Annons

Persbrandt visar upp husbilen

Husbilen är, likt skådisens nya vrålåk, även den maximerad ut i fingerspetsarna.

Persbrandt kan nämligen ta sig ut på vägarna med 510 hästkrafter. Husbilen har ett sovrum med en 190 centimeter stor säng, i anslutning till ett fullt utrustat kök med alla vitvaror som finns i ett vanligt kök.

Vid sidan om det ligger också ett badrum med både dusch och tvättmaskin, och längst bak kan du parkera din sportbil i det anslutande garaget – och det är knappast trångt eftersom bilen är 12 meter lång och fyra meter hög.

Nu säljs lyxåket – så mycket kostar den

Husbilsdrömmen är sedan en tid tillbaka ett minne blott för Persbrandt. Den ligger nämligen ute till försäljning på Blocket – för svindlade 6,8 miljoner kronor.

Säljaren köpte bilen av Persbrandt för fem miljoner kronor, vilket innebär att det blir en vinst på 1,8 miljoner kronor.

Det är ingenting konstigt, menar Daniel Hasselberg, säljare på Lidköpings husbilar.

Annons

– Priset går upp precis på samma sätt som för potatisen, osten och mjölken. Det handlar om tillgång och efterfrågan. Det är helt enkelt många parametrar som spelar in, säger han till Nya Lidköpings-tidningen.

Hasselberg menar att bilen skulle passa ett racingteam, som skulle kunna ha den som depå och på så sätt driva verksamhet från den.

– Du kan ta in fem-sex personer och ha möten. Eller att göra som Mikael Persbrandt, att använda den som bostad. En vanlig husbil kan inte erbjuda komforten som denna gör, säger han och tillägger:

– Det måste vara den dyraste husbilen under min tid här. Jag kan inte tänka mig att vi haft någon dyrare.

Annons