Mikael Sandström "friade" inför publik på skoj – här reagerar Lotta Engberg

02 jan, 2023, 06:00 

Mikael "Soldoktorn" Sandström och Lotta Engberg har ännu inte förlovat sig. Men visst trodde många det en gång.

Annons

Två och ett halvt år har gått sedan Lotta Engberg, 59, och Mikael Sandström, 64, inledde en av de mest uppmärksammade romanserna just nu. Inte konstigt – det slog plötsligt gnistor mellan två folkkära profiler mitt framför ögonen på svenska folket!

TV: Maria Montazami avslöjar relationen med Soldoktorn på paradisön • Delade kokosnöt – spred munsår
TV: Maria Montazami avslöjar relationen med Soldoktorn på paradisön • Delade kokosnöt – spred munsår

Några bröllopsklockor har inte ännu ringt, och inte heller finns det någon ring på fingret. Men visst var det nära...eller?

Stora ändringen i Lotta Engberg och Mikael Sandströms relation

Nja, det är inte frågan om något kändisbröllop i närtid. Men det råder ingen tvekan om att paret trivs i varandras sällskap, trots att deras scheman ofta krockar.

Det är inte sällan Lotta Engbergs roll som programledare för Bingolotto som gör att Mikael snuvas på tid med sin älskade sambo. På julen var det Uppesittarkvällen, och på nyårsafton var det Bingolotto till tolvslaget ännu en gång – utan Mikael.

Lotta Engberg och Mikael Sandström
Förhoppningsvis har paret hunnit umgås när Lotta kommit hem.

Dessutom blir det ändring fram till våren, då Bingolotto byter dag från söndagar till lördagar. Kul för Lotta och alla Bingolotto-fans, eftersom lördagar är en riktigt festlig dag – men desto tråkigare blir det för Mikael, som kanske blir utan ett gäng filmkvällar.

Annons

”Jag får återkomma när det blivit skarpt läge. Kan ju bli bättre, vi får se. Jobbar man söndag måste man ju lägga sig tidigt på lördag för att vara fräsch på söndagen”, skriver Mikael Sandström i ett meddelande till Hänt.

Lotta Engbergs reaktion på Mikael Sandströms låtsas-frieri

Det är när turturduvorna intervjuas av Hänt som de bestämt hävdar att ett bröllop inte är något de båda längtar efter. De menar att det helt enkelt inte kommer tillföra något till deras relation, eftersom de varken har eller planerar att skaffa barn. Men en gång var det nära att ringen åkte på – på skoj.

Mikael berättar att paret var på resa på Kreta, och han i egenskap av föreläsare. När resan led mot sitt slut skulle alla i gruppen, 130 personer inklusive Lotta Engberg, fotas tillsammans.

– Lotta skulle stå i centrum, längst fram. ”Du kan ju stå här bredvid mig”, sa Lotta. Så jag klev fram och ställde mig på knä. Pensionärerna drog andan och trodde att jag friade, men ingen hann få fram någon kamera…

Annons

Lotta fyller i:

– Då sa han: ”Älskling, vill du att jag ska fria?” Och så gick han ner på knä. Alla pensionärer såg detta: ”Åh, han friar!” Det är Mikael i ett nötskal!

Ja, här ser vi tydligt Lotta Engbergs reaktion på det hela, eftersom ingen lyckades hinna få upp kamerorna: hon tog det hela med ro! Hon får därefter frågan om Mikael är en spjuver, och då kan hon bara stämma in – visst är det så.

Foto: TT

Annons