Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mikael Sandström indragen i stort bråk: Anklagas för maskning

26 feb, 2022, 19:00 
AvIndra Nordemar

Mikael Sandström försvann plötsligt från arbetet och blev därefter anklagad för maskning.

Annons
6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!Brand logo
6 saker du inte visste om Mikael "Soldoktorn" Sandström!

Förra sommaren gav sig Mikael Sandström ut på ett äventyr han sent kommer glömma. Han är en av åtta svenska kändisar som medverkar i det nya programmet The Island som nu sänds på tv.

Utan några förnödenheter, som vatten och mat, gav de sig i väg till en öde ö i Stilla havet utanför Panamas kust.

Och det gick hett till – på flera olika plan.

Svält och uttorkning i The Island

När de anlände till ön var de helt ovetandes om vad som väntade. Faktum är att de inte ens hade någon aning om hur ön såg ut, vilket resulterade i att det inte hann långt innan mörkret föll. Första natten spenderas därför mitt i djungel fullt med kryp och, ja, vem vet vilka djur som luskade runt omkring dem.

Efter många om och men lyckades de till slut finna en strand som var lämplig att bygga upp ett läger på. Och det var där som konflikterna tog vid.

Annons

Mikael Sandström indragen i bråk

Trötthet, hunger och uttorkning kan påverka en människa mer än man kanske kan ana om man inte blivit utsatt för sådana extrema förhållanden. Inte minst påverkar det humöret. Och med många starka viljor är det nästa oundvikligt att osämja uppstår.

Och det var precis vad som hände. I det senaste avsnittet hamnade Soldoktorn i en konflikt med stjärnkocken Danyel Couet.

Skärmdump från The Island i Discovery+.

När alla hjälptes åt att bygga upp lägret försvann Mikael plötsligt. Men som bekant är ju Mikael läkare i grunden och det var därför en självklarhet för honom att rycka in när någon mådde dåligt. Så när Magdalena Graaf låg med hjärtklappning försökte Mikael hjälpa till, vilket inte uppskattades av Danyel.

Annons

– Micke! Jättefrustrerande, jag tycker att du maskar hela tiden. Vi bestämmer en sak som vi ska göra ihop, du gör inte det. Du har ett jobb att göra liksom. Ska jag gå ut i djungeln och hugga av mig ett finger för att du inte är där och hjälper mig?, säger han irriterat och fortsätter:

– Jag gör allting. Jag hugger ner, jag drar in. Jag klarar inte av det! Jag behöver hjälp! Och om vi bestämmer en sådan grej tycker jag att vi håller oss till det!

Mikael försöker förklara att kunskaperna han sitter på i vissa fall kan behövas på annat håll.

– Danyel tyckte att jag maskade... Och det var nog första gången jag har fått den anklagelsen. Sedan så kom ju naturligtvis det som jag visste skulle komma: Konflikt, säger han i en synk i programmet.

Foto: TT

Annons