Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Steffo Törnquist i sorg efter tragiska händelsen i familjen – såren rivs upp igen

25 feb, 2022, 20:30 
AvIndra Nordemar

Den 25 februari är ett datum Steffo Törnquist aldrig kommer glömma. Nu berättar han.

Annons
5 saker du inte visste om Steffo TörnquistBrand logo
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

Steffo Törnquist är en av Sveriges mest uppskattade programledare. Han har varit en del av TV4 Sedan 20 år tillbaka och är en av Nyhetsmorgon-veteranerna.

I rutan har han en skämtsam och härlig jargong gentemot sina kollegor och för svenska folket har han blivit känd för att vara en livsnjutare som gör det bästa av varje dag – ett personlighetsdrag som han verkar ha fått från sin älskade mamma Nancy Törnquist.

Men i fjol tog hon sitt sista andetag, och i dag påminns Steffo om hennes bortgång extra mycket.

Steffo Törnquist om föräldrarnas eviga kärlek

Steffos föräldrar flyttade på äldre dar från Linköping till Stockholm, men bara några månader senare gick hans pappa Bo "Bosse" bort. Det var en stor förlust för hans mamma som älskade sin man innerligt.

Annons

– Hon och pappa var gifta i över 60 år, de var aldrig osams, höjde aldrig rösten mot varandra, höll alltid i hand. De var fantastiska förebilder för mig, har han tidigare berättat för Expressen.

Men hon och Steffo hade en otroligt nära relation, vilket fick henne att kämpa vidare, och dessutom var hon ett "socialt geni" enligt Steffo.

– Trots att hon sörjde pappa, grät varje kväll och tände ett ljus vid hans bild så bjöd hon till. Hon var med varenda gång när jag var med i ”Lets Dance”. Hon blev kompis med alla.

Steffo Törnquists sorg efter mamma Nancys bortgång

Men efter 87 år fyllda gav hennes hjärta upp.

”Tack för allt, mamma. Ända sen pappa gick bort har mamma velat följa efter. Deras kärlek var livslång. I eftermiddags tog mammas hjärta slut och hon fick återigen krama pappa”, skrev Steffo då på Instagram.

”Vi som är kvar saknar henne oändligt, ett socialt geni med varm och klar blick, men gläds också över tanken på återföreningen. Hej då, mamma, evigt älskad.”

Annons

Och i dag den 25 februari är en dag som alltid kommer ligga Steffo varmt om hjärtat. På Instagram delar han med sig om ett minne med sin mamma för exakt två år sedan.

"Flödet påminner mig om att det idag är exakt två år sen mamma och jag var på krog tillsammans för sista gången. Vi avrundade med semla på Operabaren. Sen kom pandemi, isolering och ingen mamma mer. Idag hade min TV-partner Sofia bakat semlor och jag åt två under reklamen mellan rapporten från Odessa och Jan Eliasson, en för mamma och en för mig. Så kan livet också vara. Sköt om dig"

Foto: TT, TV4

Annons