Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mikael "Soldoktorn" Sandström försvinner från TV-rutan

15 jul, 2023, 16:00 
Felicia Plåt
Mikael Sandström
Mikael och Lotta har varit ett par sedan 2020. Foto: TT

Nu går Soldoktorn på semester.

Annons

Varje morgon får svenskarna sällskap av bland annat Jenny Strömstedt, Steffo, Soraya Lavasani eller någon av de andra rullande programledarna i TV4:s succéprogram Nyhetsmorgon.

Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför allaBrand logo
Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför alla

Tittarnas favorit - soldoktorn

Här diskuteras de senaste nyhetsämnena och de bjuder på både intressanta intervjuer och mycket skratt. Vissa av gästerna har blivit lite extra populära bland TV-tittarna. En av dem är Mikael "Soldoktorn" Sandström.

Han brukar ofta sitta i Nyhetsmorgon och förklara och svara på tittarnas frågor om hälsan vilket han verkligen är expert på, då han även är överläkare.

Mikael och Lotta Engberg

Förutom att vara med i Nyhetsmorgon och arbeta som doktor är han även i en väldigt känns relation med programledaren Lotta Engberg. De träffades efter att Lotta uttalat sig i en intervju där hon sa att hon kan "tänka sig att dejta den där soldoktorn”.

Annons

Efter uttalandet var det nästan kärlek vid första ögonkastet för paret och de har nu varit ett par sedan sommaren 2020. Idag är de sambos och bor tillsammans i Göteborg, där även Lotta jobbar under sommaren med "Lotta på Liseberg".

Mikael försvinner från rutan

Trots att Lotta arbetar under sommaren vill Mikael som många andra kunna njuta av lite semester. Därför har han nu tagit en liten paus från Nyhetsmorgon under sommaren.

Nu kan vi istället se läkaren Robel Malki som under sommaren kommer ta över Mikaels jobb och svara på tittarnas frågor i Nyhetsmorgon.

”Det känns superkul! Hoppas jag kan leverera”, skrev Robel i ett meddelande till tidningen Hänt.

Hänt frågade även om Robel hade fått några tips från Mikael inför det nya sommarjobbet.

”Nej inga tips, jag kommer nog sätta egen prägel. Men träffar gärna honom och säger hej.” svarade Robel till Hänt i ett meddelande.

När Mikael kommer återvända till rutan är ännu oklart, men tills dess får vi lyssna på Robels expertkunskaper.

Annons