Nobbades brutalt – här är sanningen om splittringen mellan Mat-Tina och Tomas Tengby

Tina Nordström och Tomas Tengby

Tina "Mat-Tina" Nordström och Tomas Tengby stoppades från att jobba ihop igen.

Slå på ljud

Tina Nordström blev rikskänd på ett år. Vid millenieskiftet jobbade hon i en restaurang som drevs av tv-kocken Rikard Nilsson och hade inga planer på att följa i sin chefs fotspår. Men så fick tv-makarna syn på henne i olika kocktävlingar.

Därför splittrades Tomas Tengby och Mat-Tina

Tina Nordström och Tomas Tengby

Tina Nordström och Tomas Tengby gick skilda vägar, yrkesmässigt.

Hon parades ihop med Tomas Tengby och blev "Mat-Tina" med hela svenska folket.

– Jag har alltid varit en teaterapa. Nar jag gick i skolan och någon skulle sjunga eller dansa på en skolavslutning, var det alltid jag. På det sättet har jag alltid älskat att synas och höras, och i tv-programmet Mat fick jag val blomma ut helt enkelt, säger Tina i en intervju med Svensk Damtidning.

Hennes parhäst Tomas har nyligen pratat om deras succésamarbete, när han gästade podcasten TV-fabriken. Där berättade han om varför programmet lades ned redan 2003.

– När vi hade kört i tre år så kände vi det sista halvåret, Tina och jag, att vi nog hade dragit det här konceptet färdigt. Det blir inte kul för alla inblandade om vi ska fortsätta, utan det behövdes någon slags utveckling, säger Tomas.

Fick inte jobba ihop igen

Men det hade inte behövt vara det sista vi såg av Tina och Tomas tillsammans. Faktum är att de ville göra en comeback – men nobbades av de olika tv-bolagen.

– Jag hade faktiskt en idé, Tina och jag, men det var ingen som nappade på den. Det var också ett program som var inspirerat av brittisk tv, säger han.

LÄS MER: Suzanne Axells okända tragedi – lämnades

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet

LÄS MER: Så gick det sen för skådespelarna i "Fanny och Alexander"

LÄS MER: Folkkära julvärdarna som försvann ur rutan – det gör de idag

LÄS MER: Lars Lerin berättar – julen han var nära att förlora allt