Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Nu hyllas Steffo Törnquist – talar ut om tuffa sorgen

01 jul, 2023, 21:00 
Vendela Lönnqvist
Steffo delar med sig om sorgen.
Steffo delar med sig om sorgen.

Det är fina ord i kommentarsfältet efter Steffo Törnquists hyllning till föräldrarna.

Annons
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Steffo Törnquist är ett kärt ansikte i tv-rutan – speciellt i Nyhetsmorgon där han hälsar hela Sverige god morgon.

67-åringen har en bakgrund som journalist, och har vunnit priser och fått flera hyllningar för sina böcker "Passion", "Sprit", "Lust" och "Njut".

Steffos varma ord om föräldrarna

Så hyllningar är ingenting nytt för Steffo – och nu delar han med sig av en mer personlig och sorgsen hyllning.

Det är under en bild på hans föräldrar Nancy och Bo, som båda tyvärr har avlidit, där han berättar om vilka de var som personer, deras starka kärlek och ett kärt minne tillsammans med systern.

"Mamma o pappa var snälla människor och var lyckligt gifta i långt över 60 år. Pappa orkade till slut inte parera blodförgiftningarna han fick efter olycklig canceroperation o mammas hjärta fick nog under pandemien. Den här bilden, tagen -09 dagen innan pappa skulle fira sin 80-årsdag, dök just upp i flödet", skriver Steffo och fortsätter:

Annons

"Jag minns att syrran ansvarade för tårtor o jordgubbar o allt annat ätbart till firandet i Fjälla utanför Linköping, jag ansvarade för champagnen. Syrrans kalkyl var perfekt, själv köpte jag 48 flaskor champagne, det gick åt två."

Steffos varma ord om mamma Nancy

När Nancy och Bo blev på äldre dar tog de flyttlasset från Linköping till Stockholm, men inte långt efter gick Bo tragiskt bort.

– Trots att hon sörjde pappa, grät varje kväll och tände ett ljus vid hans bild så bjöd hon till. Hon var med varenda gång när jag var med i ”Lets Dance”. Hon blev kompis med alla, sade Steffo om Nancy.

Nancy gick bort den 25 februari 2021. Då var hon 87 år gammal.

”Tack för allt, mamma. Ända sen pappa gick bort har mamma velat följa efter. Deras kärlek var livslång. I eftermiddags tog mammas hjärta slut och hon fick återigen krama pappa”, skrev Steffo då på Instagram.

Annons