Nyhetsmorgon i kris – sanningen om stöket bakom kulisserna: "Jättestora problem"

Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon har genomgått en kris bakom kulisserna.

Nyhetsmorgon drabbades av svåra tekniska problem under gårdagen. Sändningen fick först skjutas upp, från planerad programstart vid 05.45 till 06.10.

Men tittarna kunde inte andas ut då. När programmet väl kom igång strejkade grafiken och de förinspelade inslagen vägrade spelas upp.

– Som ni har märkt har vi startat mycket mycket senare och på ett annat vis, vi har lite tekniska problem helt enkelt, säger programledaren Rania Shemoun Olsson i sändning.

Kallar gästen fel namn – reagerar direkt: "Respektlöst"

– Vi har jättestora tekniska problem i hela TV4-huset, och vi är glada att vi åtminstone får ut en kamera nu och lite ljud. Det jobbas intensivt i hela huset för att lösa problemen och vi hoppas att vi alldeles snart kan precis köra som vanligt, lägger kollegan Thomas Ritter till.

Nyhetsmorgon i kris – sanningen om stöket bakom kulisserna

Rania och Thomas om förändringarna i Nyhetsmorgon
1:54

Efter reklamen: Rania och Thomas om förändringarna i Nyhetsmorgon

(1:54)

Slå på ljud

Problemen varade i princip hela sändningen.

– Vi jobbar febrilt för att ta reda på var de tekniska problemen ligger. Just nu kommer Nyhetsmorgon sändas på basnivå, det vill säga ”prat-tv”. Vi kan inte sända inslag eftersom våra servrar ligger nere, sa Fredrick Malmberg, nyhetschef för TV4 Nyheterna, tidigt på morgonen till TV4:s hemsida.

Vid ett tillfälle verkar TV4 misstänkt att det kunde rört sig om en medveten attack. Teorin finns i alla omnämnd i en nyhetsnotis på hemsidan – men sedan slås det fast att kanalens tekniker halvt avfärdat tanken.

– De säger att det är lite som en förkylning. Det är väldigt täppt i näsan till en början, men sedan släpper det allteftersom. Förhoppningen är att det kommer fixas under dagen, säger Fredrick.

Charlotte Perrellis beslut med Anders Jensen – har ångrat sig

"Det fungerar inte"

Extra dråpligt blev det när techjournalisten Emanuel Karlsten kom till Nyhhetsmorgon-studion för att diskutera artificiell intelligens. Eftersom alla skärmar i närheten strejkade, så fick Emanuel visa upp utskrivna, fysiska ark.

– Vi ska prata väldigt avancerad IT, och då fungerar inte vår IT, skämtade Thomas Ritter.

– Det är lite Kurt Olsson. Jag kanske skulle haft en penna och ritat, sa Emanuel.