Nyhetsmorgon-kollegornas sorg – lämnar TV4 efter alla år: "Tack för allt"

15 dec, 2022, 23:00 
Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal

Nu har den populära profilen bestämt sig. Han tackar för sig.

Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

I TV4-huset återfinns några av de mest eminenta och omtyckta profilerna. Med populära aktualitetsprogram som Efter fem och Nyhetsmorgon syns de nästintill varje dag i rutan, och ansiktena blir snabbt favoriter.

Men nu väljer en profil att tacka för sig – efter 28 år.

TV4-profilen lämnar kanalen efter alla år

Det är den politiska reportern och kommentatorn Ulf Kristofferson som efter alla år på TV4 väljer att lämna kanalen för nya äventyr. Han är 66 år fyllda och således i pensionsålder, och har under sina nästan tre decennier i rutan gjort ett riktigt avtryck.

Ulf Kristofferson
Få personer har ett lika imponerande CV som Ulf.

Han jobbar på TV4 Nyheterna och bistår tittarna med de senaste analyserna och uppdateringarna om det politiska läget och aktualiteter, och står för flera minnesvärda intervjuer. En av de mest uppmärksammade är den som TV4 gjorde med dåvarande utrikesminister Carl Bildt 2007.

Annons

Sedan har han ju två lite utstickande signum: den klassiska mustaschen, och att hans namn är förvirrande likt Moderatledaren Ulf Kristerssons. Eftersom de båda ofta figurerar i liknande sammanhang är det nästan svårt att hålla koll på antalet förväxlingar som råkat ske i rutan.

Ulf Kristofersson i TV4 Nyheterna
Såhär är vi vana att se honom i rutan!

Därför lämnar Ulf Kristofferson TV4

Ulf tackades av med hjälp av sina kollegor, och på plats var bland annat Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal som önskade honom lycka till i framtiden. Det är såklart tråkigt för dem att förlora en omtyckt kollega. Dessutom hade gästerna gjort sig lite extra fina dagen till ära – med fejkade mustascher i hans ära.

Annons
En bild på Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal från Instagram

Men vad ska Ulf göra nu? Slappa i hängmattan och njuta av pensionen? Nej, han är inte riktigt redo att trappa ned. På sin Instagram berättar Ulf att han nu startat ett eget bolag! Han kommer dessutom inte sluta synas i rutan helt, eftersom han har ett avtal med TV4.

Och visst finns det trots det lite tid till välförtjänt avkoppling också mellan uppdragen, nu när pensionen är kommen.

"Jag kommer att få mer tid till kajakpaddling, skidåkning, sköta om trädgården, ta hand om mitt hus och umgås med nära och kära" skriver han på Instagram.

Foto: TT/Skärmdump, Instagram

Annons