Nyhetsmorgon-stjärnan inledde romans med kollegan – fick sparken

09 mar, 2023, 16:30 

Den omtyckta profilen har lämnat rampljuset efter händelsen.

Annons

Hon var ett kärt namn på TV4, och var med i begynnelsen av den än idag så omtyckta långköraren Nyhetsmorgon. Men så bytte Lotta Mossberg hastigt karriär.

På det nya jobbet fann hon kärleken, men romansen med kollegan fick tråkiga konsekvenser – en av dem miste sin anställning.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Tittarnas sorg: Nyhetsmorgon-stjärnan lämnade rutan

Lotta Mossberg var en av TV4s första profiler. Redan innan Nyhetsmorgon syntes hon i rutan, hon höll nämligen i kanalens första nyhetssändningar.

När det senare var dags för kanalen att pröva på om svenska folket var redo för morgon-tv, var det Lotta som blev programledare och lotsade tittarna genom mornarna.

Recept.se Nyhetsbrev
Karin Pettersson, Lasse Bengtsson och Lotta Mossberg
Tre av TV4:s nyhetsuppläsare 1997, Karin Pettersson, Lasse Bengtsson och Lotta Mossberg.

Lotta Mossberg syntes i Nyhetsmorgon i tre år, innan hon plötsligt försvann – till tittarnas stora förtret. Hon hade ju blivit en omtyckt profil, och en del av mångas vardagsrutin.

Annons

– Det var folk som både grät och såg ut som fågelholkar, men någon gång måste man kliva åt sidan, sa hon själv efter sin sorti.

Lotta var en hästtjej, och hade nämligen beslutat sig för att lämna rutan bakom sig. Istället var det den prestigefulla tjänsten som VD på Täby galopp som kallade. Då fick hon jobba med sin passion, och förena nytta med nöje.

Fick sparken efter romansen på jobbet

Jobbet bar med sig mycket bra saker. Där träffade hon sin stora kärlek Stig Ahlengärd, som jobbat som banveterinär på Täby galopp i hela 30 år. De inledde en romans, men som fick förödande konsekvenser.

Då man menade att det var något som kunde uppfattas som jäv, i och med deras respektive roller på företaget, fick han sparken. 30 år av karriären nådde alltså vägs ände, på grund av kärlken.

Väl på Täby galopp trivdes Lotta, som varit hästintresserad privat i många år och nu fick ägna sig åt sin passion på heltid. Däremot skapade det rubriker när Stig Ahlengärd, banveterinär sedan 30 år tillbaka, fick sparken. Anledningen var att han och Lotta hade inlett ett förhållande, något som kunde uppfattas som jäv. Ett beslut som Jordbruksverket fattade.

Annons

– Det är så fräckt att ifrågasätta Stig på det här viset. Han har en stor integritet och skulle inte låta någon påverka hans beslut. Han vill bara djurens bästa, det är därför han håller på med det här, sa Lotta till Aftonbladet när han fick lämna sitt jobb.

På Täby galopp startade de anställda en namninsamling för att protestera mot beslutet, men Stig fick sluta.

Lotta fortsatte på Täby galopp ett år efter Stig fick sparken, innan hon slutade. Hon fick istället jobb på Sveriges Radio, och nu njuter hon av ett stilla liv som pensionär.

Lotta Mossberg och Stig Ahlengärd
Paret 2012.

Foto: TT

Annons