Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ola Rapace i miljonbråk – avslöjas i hemliga inspelningen

20 jul, 2022, 15:00 
AvMinna Sarpaneva
Ola Rapace och Fredrik Söderholm

Allt verkar gå åt helvete...

Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

Skådespelaren Ola Rapace, 50, har podcasten Sorry, allt gick åt helvete tillsammans med medieprofilen Fredrik Söderholm, 30.

Och ja, det är ju ett minst sagt passande namn med tanke på situationen som just nu utspelar sig mellan kollegorna.

Fredrik Söderholm avslöjar bråket med Ola Rapace

Utöver Sorry, allt gick åt helvete så har Fredrik Söderholm även podcasten Schulman & Geniet tillsammans med Calle Schulman, 42.

Det är i ett avsnitt av podden som han berättar för Calle om konflikten med Ola Rapace. Visserligen nämner han aldrig Ola vid namn men han berättar att han och en poddkollega haft ett stort bråk över lönen som de får från företaget där podden publiceras.

– Vi skulle få 1,3 miljoner att dela på, säger Söderholm i podden.

Annons

Han har bekräftat för Aftonbladet att det är Rapace han pratar om i Schulman & Geniet.

Enligt Söderholm så har företaget Acast som publicerar podden Sorry, allt gick åt helvete ett system där de bara betalar ut lön till en person.

– Så när vi gjorde säsong ett fick jag alla pengar och så fakturerade den andra personen mig, säger han till Schulman.

Ola Rapace vägran

När det var dags för säsong två så var det istället Ola Rapace som fick in pengarna på sitt konto. Tanken var då att Fredrik Söderholm skulle fakturera Ola för halva beloppet, det vill säga 650 000 kronor.

Men Söderholm menar att Ola Rapace nu vägrar betala ut hans del av pengarna.

Fredrik Söderholm spelar även upp ljudklipp i Schulman & Geniet som ska vara en konversation mellan honom och Rapace.

– Är det inte lite roligt? Du väntar månader med att betala mina fakturor och så ska du ha fem dagar på din? hörs Rapace säga.

Söderholm erkänner att Rapace lön blivit försenad, men att det ska ha handlat om några veckor och inte månader. Och anledningen ska ha varit att Söderholm under en tid vårdades på sjukhus. I samtalet säger Söderholm även att han inte vill spela in fler avsnitt av podden med Rapace, något som ska ha gjort honom rasande.

– Det är kontraktsbrott bara så du vet. Då kan du ju glömma din faktura. Bryter man kontrakt får man inte betalt, så funkar det i den riktiga världen, säger han.

Enligt Söderholm har han fortfarande inte sett röken av pengarna. Ola Rapace menar själv att det hela inte stämmer och att han alltid betalar sina fakturor i tid.

Tråkigt. Det återstår att se om poddkollegorna lyckas lösa konflikten eller om detta blir slutet för Sorry, allt gick åt helvete.

Foto: TT

Annons