Oron för Anders Bagge inför Mellon: "Kan tuppa av"

Anders Bagge

Anders Bagge.

Karin Törnblom/TT

Stor oro inför Anders Bagges deltagande i Melodifestivalen.

6 kungliga filmer & serier du bara MÅSTE se!
1:44

Efter reklamen: 6 kungliga filmer & serier du bara MÅSTE se!

(1:44)

Slå på ljud

Många blev väldigt förvånande när beskedet kom att tv-profilen Anders Bagge skulle delta med ett bidrag i årets Melodifestivalen. Bagge har varit en del av Idol-juryn under flera års tid och har bedömt när andra uppträder.

Nu ska Anders Bagge själv stå på en scen och bli bedömd av hela svenska folket. Med sitt nummer ”Bigger than the universe” ska TV4-profilen försöka charma det tv-tittarna.

Bagge har tidigare berättat att det var hans manager Mathias Andersson som övertalade honom att delta.

– Nä, lurad? eller jo, jaa... Man kan nog säga att jag blev övertalad på ett smart sätt. Mathias har varit på mig om att han vill att jag ska sjunga. Så det här var väldigt genialiskt gjort av honom, har Bagge tidigare sagt till Aftonbladet.

Stor oro för Anders Bagge inför Melodifestivalen

Men Anders Bagges deltagande skapar stor oro. Aftonbladets krönikör Markus Larsson skriver att Bagges framträdande antingen kommer sluta i en "guldbagge" eller en mindre smickrande "dyngbagge".

"Hur ska detta sluta? Ingen aning. Men Bagge kommer knappast ha tid att andas på tre minuter. Sången är lite som den där grönsaken med växtvärk i sagan ”Jack och bönstjälken”. Den börjar på marken och slutar högt ovanför molnen", skriver Larsson i Aftonbladet och fortsätter:

"Anders Bagge måste klättra upp för många höga toner innan han når toppen och äntligen får ge rösten dropp och syrgas. Risken att falla, spricka, slira, stuka fotleden och hela enkelt tuppa av är stor. Men det kan bli bra tv."

Anders Bagge tävlar med sitt bidrag på lördag då även Linda Bengtzing och Lisa Miskovsky kommer görSa entré i programmet. Detta ser vi verkligen fram emot!

LÄS MER: Dödsfallet som skakar ABBA – sångerskan död

LÄS MER: Christina Schollins stora oro för sonen – efter livsfarliga beslutet

LÄS MER: Anders Bagges stora sorg efter dödsfallet i familjen: ”Bottenlös saknad”