Oscar Zia öppnar upp om psykiska ohälsan: "Stor del av livet"

Oscar Zia öppnar upp om psykiska ohälsan: "Stor del av livet"

Nu öppnar Oscar Zia upp om de tuffa åren i ungdomen.

MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 1!
0:40

Efter reklamen: MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 1!

(0:40)

Slå på ljud

Oscar Zia är bara 25 år gammal, men har levt i rampljuset i hela tio år. Han har släppt musik, skådespelat i serier och nu är han aktuell med sitt kanske största uppdrag hittills – att leda Melodifestivalen 2022.

I intervjupodcasten Värvet berättar Oscar om allt ifrån hur han fick rollen som programledare i Melodifestivalen, till stora framtidsdrömmar och problem med självkänslan.

– Jag har både en dröm om att få en Oscarsstatyett och en Grammys, säger han.

LÄS MER: Storbråk skakar Melodifestivalen – blir inte som tänkt

Oscar Zia öppnar upp om sin psykiska ohälsa: "Stor del av livet"

Under sommaren 2021 syntes Oscar i Nour El Refais egna tv-serie "Skitsamma", och nu är han aktuell med en huvudroll i SVT-dramat "Allt som blir kvar".

I podcastinervjun berättar Oscar att han fick höra under inspelningen att han "verkade tänka mycket på hur han såg ut", vilket han tror förmodligen grundar sig i något slags kroppskomplex.

– Jag har haft lite ätstörningsperioder, när jag var liten tyckte jag att jag var väldigt överviktig, mycket kroppskomplex, berättar han.

– Det har jag fortfarande lite grann, men väldigt mycket mindre, men det har varit en stor del av livet, att det är jobbigt.

Stödet från pojkvännen: "Vi är väldigt kära"

På fredagen berättar Oscar för Expressen att han känner en viss press inför lördagens premiäravsnitt. Men lyckligtvis får han mycket stöd från sin pojkvän, som han har varit tillsammans med i ett halvår.

– Han är toppen, ett jättefint stöd. Det är klart, jag är i väg ett tag, men vi är väldigt kära. Sedan får vi se hur länge han orkar, säger han till tidningen.

Om du eller någon i din närhet mår dåligt kan du söka vård på en vårdcentral eller hos en ungdomsmottagning.

LÄS MER: Stora konflikten kring Melodifestivalen – Tomas Ledin pekas ut

LÄS MER: Shirley Clamps tuffa avsked från dottern: "Vill ju finnas där"