Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Shirley Clamps tuffa avsked från dottern: "Vill ju finnas där"

04 feb, 2022, 17:00 

I en intervju med Svensk Dam berättar Shirley Clamp om tankarna och känslorna inför den första deltävlingen i Melodifestivalen 2022.

Annons
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 1!Brand logo
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 1!

Schlagerdrottningen Shirley Clamp, 48, är en av deltagarna i den första deltävlingen av Melodifestivalen 2022. Det är sjunde gången Shirley är med och tävlar.

I år ska Shirley tävla med balladen ”Let there be angels”, som hon själv tycker är en stabil och tidlös låt. I en intervju med Svensk Dam berättar artisten att hon både vill och tror att bidraget kan gå långt i tävlingen.

När Svensk Dam pratar med Shirley på onsdagen har hon inte hunnit bli nervös än, utan ser mycket fram emot lördagen.

– Jag vet att det kommer komma nervositet och puls på lördag, och det välkomnar jag varmt för jag blir bättre av den känslan, berättar hon.

Shirley Clamps tuffa avsked från dottern: "Hon vill finnas där"

Shirley berättar att hon har massvis med stöd både från sitt team, i form av koordinator, bakgrundssångerska och stylist, men även från sin familj.

Annons

– Jag har naturligtvis min lilla dotter, hennes ögon glittrar ju bara.

Men samtidigt var det tufft att behöva säga adjö till dottern, inför att Shirley skulle in i "Mello-bubblan" tidigare i veckan.

– Vi skildes här imorse och hon tyckte det var lite tråkigt att säga hejdå nu, för hon förstår ju att det här är en stor och viktig stund för mig på lördag. Hon vill ju finnas där, men jag har sagt att det är bättre att hon är hemma och tittar med sina kompisar.

Shirley Clamp och dottern Vilja 2020
Dottern Vilja hejar på mamma Shirley från tv-soffan!

Pojkvännen Benny stöttar Shirley på plats i Avicii Arena

Sommaren 2020 avslöjade Shirley att hon hittat kärleken i Benny Rönnelöw, 46. Hon berättar för Svensk Dam att pojkvännen kommer vara på plats i Avicii Arena på lördag, som stöd.

– En nära vän och min pojkvän kommer och kollar på lördag, och så min lilla familj i Borås som stöttar hemma i tv-soffan.

Shirley Clamp med pojkvännen Benny Rönnelöw 2020.
Pojkvännen Benny är på plats i arenan!
Annons