Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

På spåret-stjärnan bryter tystnaden – ilskan efter frågan i sändning: "Tog kontakt"

03 sep, 2022, 13:00 

Det gick visst inte hem alls hos Stefan Holm...

Annons
5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

Succéprogrammet På spåret har tutat på sedan 1987, då med Ingvar Oldsberg i spetsen, och nu med Kristian Luuk och Fredrik Lindström. Att få chansen att medverka i programmet ses inte sällan som ett hedersamt uppdrag, och några av våra största profiler har suttit i kupén på tåget.

Men ibland blir det fel, även hos de största. Nu berättar Stefan Holm för Expressen om en miss i programmet, som fick honom att reagera.

Vunnit två gånger

Stefan Holm går med rättvisa att kallas för legendar inom sportvärlden. 46-åringen har ett guld från OS i Aten 2004, en silvermedalj från VM i friidrott 2003 i Paris samt ett silver och ett brons från EM i friidrott. Holm har också vunnit inomhus-VM 4 gånger samt inomhus-EM 2 gånger.

Men förutom att han är en fena på det fysiska planet, finns det också en del att skryta med innanför pannbenet. Hans imponerande intellekt har nämligen gett honom två vinster i På spåret, och han har medverkat totalt fem gånger.

Annons

Vinst blev det tillsammans journalisten Ingela Agardh 2003, och med författaren Katarina Mazetti år 2005. Senaste gången han slog sig ner i studion i Göteborg var 2012, men då knep han inte första platsen.

Stefan Holm och flickvännen Jessica Eriksson
Stefan Holm och flickvännen Jessica Eriksson har påbörjat ett nytt projekt tillsammans – de skriver erotiska noveller.

"Blev tjurig"

Tävlande eller ej, verkar Stefan Holm vara ett hett namn i det populära tv-programmet. Eller rättare sagt, hans son. Höjdhopparens son Melwin Lycke Holm har också en raketkarriär inom samma gren, och intervjuades tillsammans med sin pappa av SportExpressen.

Då berättar han att hans andra efternamn, Lycke, som kommer från hans mamma Anna Lycke, ofta faller mellan stolarna.

– Som när man ska hoppa tävling och speakern säger att ”Holm” ska hoppa nu. Då kan jag tänka ”Men det står ju Lycke Holm i startlistan - läs bara!”. Det känns... respektlöst, säger Melwin till tidningen.

Annons

Det var just detta som Stefan Holm reagerade på i På spåret, han själv var dock inte med då, utan det såg han på TV.

– Det var ju en fråga i ”På Spåret” 2020 när de var i Karlstad. Då visade det ett klipp på Melwin och frågade vad han heter i efternamn - och godkände bara ”Holm” som svar.

Däremot fortsätter han och berättar att det man tidigare bara kunde registrera ett efternamn, och att namnet Lycke då blev ett mellannamn. Det innebär att Luuk och Lindströms "miss", var tekniskt rätt.

– Men jag blev lite tjurig. Så jag tog kontakt med Skatteverket och ändrade. Så nu heter han Lycke Holm även offentligt i efternamn, säger Stefan till Expressen.

Melwin Lycke Holm
Sonen Melwin Lycke Holm.

Foto: TT/Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

Annons