Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Paolo får sitt straff – Elin har bestämt sig

19 dec, 2020, 08:00 
Elin Härkönen och Paolo Roberto
Paolo Roberto krossade Elin Härkönens hjärta när han i våras erkände att han köpt sex. Nu har Paolo fått sitt straff – och Elin bestämt sig om relationen.
Annons
Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!

Paolo Roberto chockade Sverige när han i maj erkände att han köpt sex. I TV4 berättade han om brottet, och hans egen förklaring till varför.

– Jag har en sån grej i livet, att när det går bra för mig – jag har aldrig mått så bra, aldrig varit så lycklig, livet blommar – då hittar jag alltid något sätt att förstöra det, sa han då.

Nu har utredningen som inleddes mot Paolo lagts ner, och Elin har tagit ett beslut om relationen.

Paolo Roberto måste betala dagsböter

I TV4-intervjun sa Paolo att det finns en risk att kvinnan han köpt sex av varit "dittvingad". Ordvalet fick en förundersökning om oaktsam våldtäkt att inledas.

Nu har utredningen lagts ner och Paolo har fått strafföreläggande och dagsböter om 15 000 kronor.

Valet att lägga ner utredningen kommer efter att polis och åklagare inte lyckats få tag på den kvinna som Paolo ska ha köpt sex av.

– Nu är min bedömning att vi inte kommer att kunna nå henne och då har jag beslutat att lägga ner förundersökningen, säger åklagare Paulina Brandberg till Expressen under fredagen.

Annons

Elin Härkönens besked om relationen med Paolo Roberto

Träningsprofilen Elin Härkönen, som var tillsammans med Paolo Roberto när han greps, har tidigare pratat om den tuffa perioden efter sexköpet.

I oktober berättade hon för Aftonbladet att hon inte kapat banden med Paolo helt. Frågan dök upp då det tidigare parets setts på bilder tillsammans.

– Grejen är att vi är vänner. Det är svårt att bara radera någon ur sitt liv. Det kanske är svårt att förstå om man inte har varit i den här situationen själv, sa Elin då.

Elin Härkönen och Paolo Roberto
Elin Härkönen berättar om relationen med Paolo Roberto.

Via sin välbesökta blogg har Elin dock varit tydlig med var relationen står. Den är över.

"Det finns så mycket jag skulle vilja skriva. Men får knappt fram ett ord. Jag orkar inte med mer spekulationer, skvaller och falska rykten. Vi är inte tillsammans, punkt", har hon skrivit i ett inlägg.

Annons