Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Pernilla stoppas – bara dagar innan första avsnittet av Allsång på Skansen

24 jun, 2024, 04:00 
Vendela Lönnqvist
Claudio Bresciani/TT
Snart är det dags för årets säsong av ”Allsång på Skansen”!
Annons
Då slutar Pernilla Wahlgren med ”Allsång på Skansen”Brand logo
Då slutar Pernilla Wahlgren med ”Allsång på Skansen”

Premiären för "Allsång på Skansen" står runt hörnet och ingen är mer laddad än programledaren Pernilla Wahlgren.

Pernilla Wahlgren programleder ”Allsång på Skansen”

Det blir sångerskan och tv-profilens andra säsong som programledare för det folkkära musikprogrammet, som varje sommar direktsänds från scenen på Skansen i Stockholm.

Och hon är exalterad, glad och tacksam för att få ratta programmet ett år till. I en intervju med Svensk Damtidning berättar hon om att det inte blir några större förändringar i sättet hon leder oss genom säsongen.

– Jag kände att det gick så bra så jag kör på samma spår. Varför förändra ett bra koncept, eller vad det heter?

Pernilla Wahlgren anklagades för att bryta mot reglerna

Hennes jobb som programledare kräver dock en del uppoffringar. Eftersom ”Allsång på Skansen” sänds på SVT, som är en public service-kanal, får Pernilla under inga omständigheter ägna sig åt reklamsamarbeten under tiden.

Annons

Regeln är satt i sten, men förra året lyckades Pernilla undkomma regeln genom att flytta över ansvaret av Instagram-kontot som tillhörde renoveringen av ”Villa Wahlgren” till hennes make Christian Bauer.

Agentens ord om Pernillas reklam

Pernilla syntes även i inredningsannonser för företaget ”Home by ESS”. Det ledde till att hon anklagades för att ha brutit de strikta reklamreglerna som SVT sätter på sina anställda. I en intervju med ”Hemnytt” förklarade SVT:s kommunikationsansvariga Catarina Wilson att inlägget är från februari, och att Pernilla inte hade godkänt att reklamen skulle gå ut under sommaren.

Sångerskans agent Lasse Karlsson var missnöjd och ansåg att det var ett problematiskt beslut från företagets sida att publicera inläggen.

Annons

– Pernilla har inga samarbeten aktiva under de veckor hon har karantän på SVT. Om det ändå ligger ute något trots överenskommelse till tredje part så är det den tredje parten som aktiverat någonting som Pernilla inte är medveten om, säger Lasse Karlsson till Hemnytt.

Pernilla Wahlgren stoppas – får inte göra reklam

Nu när ”Allsång på Skansen” snart drar igång gäller det för Pernilla att rätta sig i ledet. Under hela sommaren kommer hon tvingas undvika att göra några reklamsamarbeten, något hon annars bland annat livnär sig på.

Men det är nog ett ganska enkelt beslut att hålla sig till – hon har ju kallat jobbet som programledare för ”Allsång på Skansen” för ”världens roligaste sommarjobb”.

Annons