Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Pernilla Wahlgrens framtid i Allsång på Skansen osäker – trots succén

12 jul, 2023, 07:30 
Samuel Björn
Pernilla Wahlgren och Zara Larsson
Senaste avsnittet av Allsång på Skansen gästades av världsstjärnan Zara Larsson

Pernilla Wahlgren har hyllats unisont landet över för sin insats i Allsång på Skansen. Men hur länge vi får se henne i den rollen är oklart.

Annons
Då gifter sig Pernilla Wahlgren & Christian BauerBrand logo
Då gifter sig Pernilla Wahlgren & Christian Bauer

Pernilla Wahlgren gjorde igår sitt tredje framträdande som programledare för Allsång på Skansen. Hennes insatser har hittills mötts av hejarop från tv-tittarna och hyllningar från tyckarna på några av Sveriges största tidningar.

Men detta betyder inte att vi kan räkna med att få se Pernilla leda det klassiska programmet på obestämd tid framöver, menar Jasmine Sowood, kommunikationsansvarig på SVT.

Frågetecken som höjts

Bakom scenen har det höjts några frågetecken kring Pernillas medverkande i programmet kopplat till sina privata affärer.

Svensk Damtidning rapporterade tidigare i juli att det har väckts röster som anser att Pernilla bryter mot den policy kring reklamsamarbeten som public service har.

Annons

journalisten Frans "Tramsfrans" Strandberg menar att Pernilla tänjer på SVT:s regler. Det han syftar till då är att kontot Villa Wahlgren på Instagram, där Pernilla tidigare redogjort för sitt husbygge och gjort reklam för samarbetspartners som bistått med material och byggtjänster, plötsligt har lämnats över till Pernillas pojkvän, Christian Bauer.

“Mycket imponerad över Pernilla Wahlgrens kreativitet för att komma undan reklamförbudet på SVT nu när hon leder allsången. Instagramkontot ‘Villa Wahlgen’ fortsätter vara aktivt med reklam och spons under sommaren, men med Pernillas fästman som admin. Pernilla har med andra ord inget att göra med huset som hon bor i, och som är döpt efter henne. Genialiskt!", skriver Frans på Instagram.

Christian Bauer och Pernilla Wahlgren
Det nyförlovade paret Christian Bauer och Pernilla Wahlgren har nu mera också flyttat ihop tillsammans i Pernillas lyxvilla på Lidingö.

Osäkert trots succén

Men på scenen går det inte konstatera annat än att det varit en succé!

I premiäravsnittet hade Allsången 1,4 miljoner tittare, enligt mätinstitutet MMS. Det är 300 000 fler än vad Pernillas företrädare Sanna Nielsen mäktade med i sitt första avsnitt för sommaren ifjol och mer än dubbelt mot vad premiären av Lotta på Liseberg drog denna sommar.

Pernilla känns ju onekligen som en perfekt matchning med programledarrollen i Allsången. Men att börja planera för att se henne i denna rollen i många år framöver kan vi inte göra än, om vi ska lyssna på Jasmine Sowood.

- Beskedet om Pernilla kommer fortsätta eller inte är inget vi diskuterar under pågående sändningsperiod, berättar hon för Svensk Dam.

Annons