Pernilla Wahlgrens pengatapp – förlorade miljoner

Pernilla Wahlgrens pengatapp – förlorade miljoner

Pernilla Wahlgren är en av Sveriges största nöjesprofiler. Men när jobben gick förlorade så gjorde även pengarna det. I fjol blev förlusten på flera miljoner kronor.

Här är Sveriges 5 rikaste!
Slå på ljud

Pernilla Wahlgren, 53, har länge haft många bollar i luften. På sitt CV kan hon skriva upp artist, skådespelare, tv-profil och entreprenör.

Hon har satt upp hyllade shower som blivit dundersuccéer, hon har den egna realityserien "Wahlgrens värld" som varit en tittarfavorit i snart tio säsonger, hon syns i flera andra tv-program och dessutom har hon butiken MiNilla som hon bland annat designar kläder för.

De senaste årens framgångar har resulterat i en stadig utveckling i hennes bolag Picadill Production AB. Men förra året gick det plötsligt neråt, och Pernilla gjorde en tapp på flera miljoner.

Pernilla Wahlgrens pengasmäll – tappat sex miljoner

Mellan 2017 och 2018 gjorde bolaget en ökning på nästan tio miljoner kronor – från 4,7 miljoner i omsättning till 14,6 miljoner kronor. 2019 drog bolaget in hela 18,9 miljoner och vinsten landade på 11,6 miljoner.

Men när pandemin slog till med full kraft var det många inom den utsatta nöjesbranschen som blev av med jobb, även Pernilla.

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens livsförändring med Christian Bauer – tvingas göra om

Hennes nya föreställning "Pernilla Wahlgren har hybris" hann bara visas ett fåtal gånger innan den fick ställas in på grund av restriktioner. Planen var att ensemblen bakom showen skulle åka på turné i Sverige.

Eftersom den första humorföreställningen "Kort, glad och tacksam" gjorde både publik- och kassasuccé kan det tänkas att de inställda liveshowerna ligger bakom en hel del av miljonförlusten.

Enligt bokslutet för 2020 sjönk Picadill Productions omsättning med sex miljoner kronor jämfört med året innan.

Pernilla Wahlgrens comeback efter pandemin

Men Pernilla ska inte hänga läpp för det! I år har hon redan hunnit med "Wahlgrens värld", "Masked Singer, "Melodifestivalen" och det egna programmet "Yes chef!", och hennes senaste show har nypremiär i höst. Så bokslutet för 2021 kommer troligtvis se betydligt bättre ut!

Pernilla kan dessutom glädjas åt att hon funnit sin stora kärlek, Christian Bauer. Och det verkar inte som att det går någon penganöd på paret, då de under sommaren levt ett drömliv i både Palma och Marbella.

Foto: TT

LÄS MER: Carina Bergfeldts ilska: "Jag är så ledsen"

LÄS MER: Alex Schulman dömer ut Victorias och Daniels plan: "Idioti – trodde att det var ett skämt"

LÄS MER: Galna festkvällen – bilden som stoppas av Carola