Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Pernilla Wibergs sorgliga besked – efter över 20 år ihop: "Är ledsen"

02 apr, 2024, 05:00 
Pernilla Wiberg delar med sig av ett tråkigt besked.
Annons

Alpin-drottningen Pernilla Wiberg har många järn i elden. Hon driver hotell uppe i Idre, och har i två decennier jobbat som expertkommentator för SVT.

Men nu kommer ett dystert besked från Wiberg.

Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Pernilla Wiberg bryter upp efter 20 år

Ja, Pernilla Wiberg har jobbat som kommentator på SVT i princip sedan hon själv lade skidorna på hyllan. Men nu rapporterar Expressen att kanalens rättigheter blivit allt färre, och det finns inte alls lika mycket plats för alpin skidsport längre.

Annons

Det är ju Pernillas expertområde, och hennes timmar i rutan har således minskat rejält – det finns ju ingenting att kommentera.

Expressen uppger att Pernillas kontrakt går ut i vår, och hur framtiden ser ut för SVT:s alpina rättigheter är ännu oklart. Nästa år finns det dock inga alls:

– SVT har ju inga alpina rättigheter nästa år. Det är fakta. Vi får se hur det blir. Vi har sagt att vi ska diskutera, säger Pernilla Wiberg till tidningen.

– Jag är ledsen för min idrotts skull. När den försvinner från en stor publik kanal som SVT innebär det att den får mindre uppmärksamhet.

Pernilla Wiberg Bjerke mottog på måndagen en medalj för förtjänster om svensk idrott av kungaparet på kungliga slottet.
Pernilla Wiberg har fått medalj från kungen för sina insatser inom alpin skidåkning.Jonas Ekströmer/TT

Pernilla Wibergs liv efter att hon lade karriären på hyllan

Nu är det alltså ovisst när vi får se och höra Pernilla Wiberg i rutan igen. Själv säger hon till tidningen att hon "får ta ett sabbatsår", och hon hoppas på en comeback vinter-OS 2026.

Annons

Som tur är har Pernilla i alla fall inte ont om saker att fylla dagarna med. Till vardags lever hon i glammiga Monaco med kärleken Bödvar, och på hemmaplan driver hon Pernilla Wiberg Hotel i Idre.

– Hotellet har betytt jättemycket för mig. Jag fick något att sätta tänderna i direkt efter att jag la av. Idre fjäll fick mig att fortsätta inom samma gebit bara på en annan sida, har hon sagt till Svensk Dam.

Foto: TT

Annons