Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Pernillas oro kring föräldrarna: ”Inte så mycket tid kvar”

27 jun, 2023, 11:00 
Samuel Björn
Pernilla Wahlgren och Christina Schollin
Pernilla Wahlgren och Christina Schollin är båda aktuella just nu med Allsång på Skansen respektive Sommar i P1.

Efter Christina Schollins olycka öppnar Pernilla Wahlgren upp sig om oron kring föräldrarna.

Annons
Då gifter sig Pernilla Wahlgren & Christian BauerBrand logo
Då gifter sig Pernilla Wahlgren & Christian Bauer

I vintras föll Christina Schollin ner för en marmortrappa i sitt hem, fick tre frakturer i ankeln och blev gipsad och rullstolsbunden. På frågan kring om Pernilla Wahlgren är orolig för mamman som börjar komma in i en skör ålder öppnar Pernilla upp sig.

"Klara av utmaningen på bästa sett"

Den 11 December 2022 berättade Christina om olyckan för sina följare på Instagram. Hon öppnade upp sig om att hon var sängliggande, att hon fick mycket hjälp av mannen Hans Wahlgren och att hon hade en tid framför sig som rullstolsbunden.

Annons

"Det måste gå och med hjälp av familj och kära vänner som stöttar mig så fantastiskt kommer jag säkert att klara denna min nya utmaning i livet på bästa sätt🙏🙏", skrev hon i inlägget.

Därefter blev Christinas nyopererade fot en ständig och lite humoristisk följetång i hennes flöde och vi följare fick följa med på Christinas rehab-övningar med tåhävningar och när hon piffade upp gipset till olika tillställningar.

"5 procent kvar på batteriet"

I en intervju med Expressen berättar Pernilla om föräldrarnas åldrande.

Annons

– Jomen det är klart. Det är som min pappa sa häromdagen att ”vårt liv är som när du tittar på din mobiltelefon och inser att du bara har 5 procent på batteriet. Vi har inte så mycket tid kvar”, berättar hon

Men trots att det kan vara svårt att greppa sina egna föräldrars åldrande så väljer ändå Pernilla att se det positiva i situationen.

– Jag förstår det, men kan inte ta in det. Samtidigt är jag otroligt tacksam över att de är så pigga som de är. Trots att min mamma inte har så lätt att gå längre. Men till slut accepterade hon rollatorn, även om hon tyckte att den var ”för gamla människor”, och då blingade jag den med massa klistermärken med mig själv så klart.

Pernillas nya roll som programledare för Allsång på Skansen gör också att hon kommer kunna umgås mer med föräldrarna än tidigare sommrar, berättar hon.

– Sen ser jag det här ”sommarjobbet”, jag har fått nu, som att det var meningen. Nu blir jag inte så mycket i Marbella på sommaren, utan hemma i Sverige och kan vara jättemycket med mamma och pappa.

Annons