Plötsliga beslutet: Zlatan får inte spela – återförenas med Helena Seger

03 okt, 2021, 10:00 
AvIndra Nordemar

Zlatan Ibrahimovic var äntligen tillbaka på planen efter ett längre uppehåll på grund av sin knäskada. Nu stoppas han igen – men kan äntligen återförenas med Helena Seger och barnen.

Annons
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

Zlatan Ibrahimovic har varit ifrån sin partner Helena Seger och barnen Vincent och Maximilian sedan i mitten av augusti, då han flyttade till Italien för att spela i fotbollsklubben AC Milan.

I kväll spelar Milan mot Atlanta, samtidigt som Zlatan fyller 40 år. Många hade hoppats på ett födelsedagsfirande på planen, men nu meddelar fotbollsklubbens tränare Stefano Pioli att så blir inte fallet – och det verkar som att det inte blir den enda matchen han missar.

Zlatan skadad igen – kan inte spela

Svenskarna jublade i början av året när Zlatan meddelade att han återvänder till landslaget. Men på grund av knäskadan missade han både fotbolls-EM och viktiga matcher med Milan.

Han kämpade med rehabiliteringen, och i augusti var fotbollsstjärnan tillbaka. Redan under Zlatans första match blev han målskytt då han satte det avgörande målet mellan Milan och Lazio.

Men sedan dess har han inte kunnat spela, då han skadades igen. Denna gång är det hälsenan som sätter käppar i hjulet för den fotbollshungriga legendaren.

Landslaget samlas i Stockholm – utan Zlatan

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic på fotbollsgalan 2014.

Nästa vecka samlas landslaget i Stockholm för de kommande VM-kvalmatcherna mot Kosovo och Grekland, och planen var då att Zlatan skulle vara en del av Blågult, men det verkar som att världsstjärnan behöver vila.

Annons

– Tyvärr är Zlatan inte så långt fram i sin rehabilitering att han kan vara med på kommande samling. Tråkigt för oss och även tråkigt för Zlatan förstås, säger förbundskaptenen Janne Andersson i ett uttalande.

Zlatans återförening med Helena Seger och barnen

Uppehållet innebär däremot att Zlatan äntligen får spendera kvalitetstid med sin familj, och kanske får han även fira sin 40-årsdag med dem. Helena måste vara utom sig av längtan, och Zlatan saknar utan tvekan sin älskade partner.

– Utan henne kunde jag ha varit en skamfläck. Vi har varit lyckliga i många år, och fortsätter vara det. Jag skulle aldrig riskera att göra något som kunde äventyra vårt liv tillsammans, har Zlatan sagt till den brittiska tidningen Daily Mirror.

Kanske är saknaden efter barnen desto större, Zlatan har tidigare berättat till Fotbollskanalen om hur tufft det är att skiljas från dem gång på gång.

– Den här tiden tar tid från min familj och det är ingen lätt sak. Om du har två ungar som gråter varje gång du lämnar dem så är det lite jobbigt. Jag är människa, även om jag är supermann.

Annons

Foto: TT, Instagram

Annons