Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Plötsligt avhopp i Let's Dance – därför försvinner stjärnan

28 feb, 2023, 18:30 
Let's Dance

Let's Dance har drabbats av ett avhopp inför premiären.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Let's Dance är snart tillbaka! Den 18 mars är det säsongspremiär och vi har fått deltagarna presenterade för oss en efter en.

Den fullständiga listan lyder: Charlotte Kalla, Tone Sekelius, Rickard Sjöberg, Andreas Wijk, Nilla Fischer, Johan Jureskog, Renaida Braun, Johanna Lind Bagge, Hampus Hedström och Kodjo Akolor.

Men programmet har drabbats av ett plötsligt avhopp.

Tony Irving: ”Aldrig mer Let's dance”Brand logo
Tony Irving: ”Aldrig mer Let's dance”

Let's Dance drabbat av plötsligt avhopp

Linn Hegdal debuterade i Let's Dance redan 2018. Hon har gått från klarhet till klarhet under sina fyra säsonger av programmet.

Hennes facit är en femteplats, en tredjeplats, och två raka vinster med John Lundvik och Filip Lamprecht, innan hon i fjol tog silver med Filip Dikmen.

Men det blir ingen tävlan i år för Linn. Det meddelade hon först på sitt Instagram-konto.

Annons

"Känns jättekonstigt, lite sorgligt men ändå rätt. Mest för att det där jobbet är något av det roligaste jag någonsin gjort och varit mitt liv de senaste fem åren. Det kommer kännas lite tomt", skriver Linn där.

I en intervju med P4 Kristianstad har Linn berättat om bakgrunden till sitt avhopp.

– Jag pluggar på universitetet och har gjort det i två och halvt år. Jag har kombinerat Let's Dance med plugget och kunnat kombinera. Men det här året är det så pass många obligatoriska moment att det inte gick. Då fick jag ta ett beslut. Efter många om och en landade jag i att ta en paus, säger Linn i intervjun.

"Får se hur mycket jag saknar det"

Linn studerar för att bli psykolog. Prestigefulla studier – ändå var det inte en självklarhet att välja bort Let's Dance.

– Jag har gått ett par veckor och vägt saker och gjort listor. För jag älskar Let’s Dance så himla mycket. Men jag älskar plugget och trivs i min klass. Jag kände för att pausa, se hur mycket jag saknar det och om jag saknar det tillräckligt mycket kan jag söka igen nästa år, säger Linn.

Annons