Profilen dyker plötsligt upp i Mästarnas mästare – efter grova rattfyllan

Profilen dyker plötsligt upp i Mästarnas mästare – efter grova rattfyllan

Janne Danielsson JAD

Antonio Lindbäck dyker plötsligt upp i Mästarnas mästare – efter rattfyllan.

Här är alla deltagare i ”Mästarnas mästare” 2022!
1:09

Efter reklamen: Här är alla deltagare i ”Mästarnas mästare” 2022!

(1:09)

Slå på ljud

Den 14:e säsongen av "Mästarnas mästare" är i full gång. Men den ser inte ut som tidigare år. SVT har nämligen infört ett helt nytt banbrytande moment i programmet.

I den nya säsongen får deltagarna själva makt över tävlingarna. Varje "mästare" får välja en tävling var.

– Det är någon som tror sig vinna tävlingen på förhand och då får vi se – fixar personen det trycket?, sa Anders Wistbacka, exekutiv producent för Mästarnas mästare till Aftonbladet inför den nya säsongen.

Men den nya säsongen har mötts av stor kritik. Aftonbladets Kristoffer Bergström tog fram motorsågen under inledningen av säsongen.

Antonio Lindbäck dyker upp i SVT-programmet – efter rattfyllan

"Jo, vi har nickat och svalt vad som än har serverats, men den här gången känns det som att kocken drar ner byxorna och fiser oss i ansiktet. För grupp ett utgör ingen försiktig förrätt utan är det mest delikata som SVT har att bjuda på den här säsongen", skriver krönikören.

Under veckans program samlas alla deltagare som har kvalificerat sig för finalen. Därmed kommer Emma Green, Sofia Loft och Antonio Lindbäck tillbaka till huset för att göra upp om den åtråvärda titeln som Mästarnas mästare 2022.

Det är bara dagar sedan det blev offentligt att Lindbäck åtalas för grovt rallfylleri. Kvällen den 17 februari stoppades speedwaystjärnan Antonio Lindbäck i Avesta med 1,82 promille alkohol i blodet.

– Det jag har gjort är oförlåtligt. Jag tänkte på allt möjligt när det hände. Klart jag tänker på vilket straff jag kommer att få, sade Antonio Lindbäck till SVT Sport.

Mästarnas mästare spelades in under september 2021, vilket betyder att rattfyllan skedde efter inspelningen av det populära SVT-programmet.

Antonio Lindbäck har en tidigare dom för rattfylla från 2015, men trots att han åtalas på nytt kommer han få tävla för Masarna i Bauhausligan som startar i höst.

”Vi har på dagens styrelsemöte gemensamt beslutat att återta Antonio i truppen och ta vårt juridiska ansvar som arbetsgivare. Vi kommer ställa krav på Antonio om vård, test och uppföljning”, skrev klubben i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Hemligheten bakom kulisserna i Let's Dance – det tittarna inte vet om

LÄS MER: Filip Lamprecht i chock efter Kristin Kaspersens stora lögn – hemligheten avslöjad

LÄS MER: TV4:s plötsliga beslut för Tilde de Paula i rutan: Gör om programmet helt