Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Profilen rasar mot TV4 efter sin medverkan i Robinson: “Hela bunten borde få sparken”

07 nov, 2022, 10:30 

Nu sätter Robinson-stjärnan ned foten.

Annons
Här är alla programledare i "Robinson"!Brand logo
Här är alla programledare i "Robinson"!

Reality-tv är en riktig vattendelare, och har varit det sedan det först sändes på svensk tv. Och just Robinson beskrivs ofta som startskottet, det var första gången vi fick se helt vanliga människor, i olika utsatta situationer – paketerat som underhållning.

Men det är inte alla som är nöjda med hur programmet sköts. En av vårens Robinson-deltagare Mattias Pettersson sätter nu ner foten rejält.

Ilskan mot TV4

För många är äventyret att försöka överleva på en öde ö en upplevelse som bara händer en gång i livet. Men inte för Mattias Pettersson, 53. Han deltog i säsongen som sändes 2020, och kom tillbaka för årets upplaga, som sändes i våras. En riktig Robison-profil, alltså.

Med det i bakhuvudet, är han inte nöjd med hur årets säsong utspelade sig. Jämfört med förra året tycker han sig se en hel del försämringar, och att produktionen överlag håller lägre kvalité.

– Jag tycker att det känns som det (en budgetvariant, vår amn,), om jag ska vara ärlig. Jag tycker också att det märks på klippningen. Jag tycker de har klippt ihop allt för jävla dåligt. Jag tycker hela bunten ska få sparken. Det är skitdåligt, säger deltagaren till Aftonbladet.

Mattias Pettersson, deltagare i Robinsonaa

Förutom att han tycker att säsongen 2020, som spelades in på Fiji, var mer påkostad, tycker han alltså också att tittarupplevelsen är sämre.

Annons

– De förklarar inte för tittarna vad som har hänt. Det är så mycket frågetecken hela tiden. Varför gjorde den så? Varför hände det? Då har de inte visat själva huvudgrejen, så folk får sitta och spekulera.

"Borde inte gjort en andra sväng"

Överlag så är Mattias alltså inte särskilt nöjd med hur det hela blev. Han är faktiskt rent ut sagt besviken, berättar han för Aftonbladet. Mattias förklarar att det också kan vara för att han ju faktiskt redan upplevt det hela en gång.

Han går så långt att han menar på att han kanske inte ens borde ha ställt upp igen, som utmanare.

– Den här gången kände inga inga kickar. Med facit i hand kanske jag inte borde ha gjort en andra sväng, säger han.

Men nu är han tillbaka på svensk mark, och Motalasonen trivs av tillvaron tillsammans med flickvännen Malin Andersson – långt ifrån kokosnötter och solsting.

Foto: TT/TV4,CMore

Annons