Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna bestörta när succéprogrammet plockas bort – TV4 tvingas svara

20 okt, 2022, 10:00 

Nu rasar tittarna efter kanalens beslut.

Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

Att koppla av en stund i TV-soffan är för många en viktig del av de dagliga rutinerna. När saker och ting plötsligt kastas om kan man därför förvänta sig starka reaktioner – som nu.

Morgan Alling meddelade i veckan att Halv åtta hos mig som han leder sedan 2018 plötsligt stoppas, och nu strömmar reaktionerna in.

Morgan Alling talar ut om beslutet

Ja, 12 år i rutan har nåtts vägs ände, nästan i alla fall. Morgan berättar på sin Instagram att han fått beskedet att programmet plötsligt pausas, utan någon vidare förklaring kring varför.

I kommentarer där han svarar besvikna tittare skriver han att han frågat cheferna på kanalerna, utan framgång. Det han vet är att programmet Robinson nu istället tar luckan i tablån.

Beskedet är trist, även för Morgan själv, som är märkbart besviken på ledningens beslut.

– Jag tycker naturligtvis att det är supertråkigt. Men jag har jobb i framtiden, det går ingen nöd på mig. Men det är skitkul att jobba med programmet och det är alltid tråkigt när man ska avsluta något man älskar. Framför allt är det väldigt tråkigt för alla som älskar programmet, det är mest synd om dem, säger han till Aftonbladet.

Annons

TV4:s svar på kritiken

Han berättar även att han fått mejl från upprörda och ledsna tittare, och visst är det tydligt att matlagningsprogrammet varit oerhört omtyckt. I Morgans kommentarsfält rasar nu tittarna.

"Skandal att pausa Halv 8 till förmån för ett skräp program som Robinson.... Hoppas du är tillbaka snart!!" Skriver en tittare som inte kommer slå på TV:n vid halv åtta framöver.

"Vart kan man klaga på detta beslut! Ett av programmen som lyfter upp ens ibland gråa vardagsmat och ger en inspiration att prova olika rätter till mer eller mindre lyckade resultat!" Undrar en annan.

Och nu har kritiken nått TV4 som i ett sms till Aftonbladet väljer att bemöta ilskan.

”Det är glädjande att så många gillar Halv åtta hos mig, fler avsnitt kommer under 2023. Just nu har vi en paus för att ’Robinson’ unikt sänds även på hösten” Skriver de bland annat, och menar att programmet kommer tillbaka nästa år.

Däremot svarar de inte på varför Robinson ersätter Halv åtta hos mig, som enligt Morgan själv haft bra tittarsiffror.

Foto: TT

Annons