Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Programledaren fick chockbesked av SVT – har nu fått nytt jobb

26 feb, 2022, 09:00 
Jacob Johannesson

TV-profilen Pia Herrera fick en chock när hon tvingades sluta på SVT. Nu har 51-åringen fått ett nytt jobb.

Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Pia Herrera, 51, ledde under flera år det populära SVT-programmet ”Go' kväll”. Men i veckan fick hon en chock. Herrera tvingades bort från kanalen efter att hennes programanställning gått ut.

Själv hade hon ingen om vad som pågick.

– Efter totalt fem år som programledare på ”Go' Kväll” ser jag mig själv som en del av programmet och så plötsligt är jag inte det. Det känns mycket, mycket sorgligt, sa hon då till Aftonbladet.

För Expressen berättade programledaren att hon inte visste något om hennes framtid efter det överraskande beskedet.

– Jag har inget kontrakt, jag har inget bestämt, jag har inga datum, jag har inte någon plats.

Herrera tvingades bort från SVT

”Go' kvälls” ansvariga utgivare Bengt Strombro skrev i ett mail till tidningen Expressen att SVT och Pia inte lyckades komma överens.

”Pia har haft en tidsbegränsad anställning. Vi ville väldigt gärna fortsätta att jobba med Pia efter det, men tyvärr kunde vi inte hitta en lösning som fungerade för båda parter. Vi tycker det är jättetråkigt att tappa Pia, men är glada att hon fortsätter inom SVT.”

Annons

Men nu verkar jobbsituationen ha löst sig för Herrera. SVT-profilen kommer bli programledare för Sveriges radios Karlavagnen.

– Från och med nästa vecka ska jag leda Karlavagnen varje måndag. Det ska bli otroligt roligt, men ärligt talat blev jag superpaff när jag fick frågan. Jag undrade om de hade tänkt rätt. Hon som ställde frågan var väldigt övertygande och sa att de ville ha mig och att jag passar perfekt. Så jag sa ja på stående fot utan att riktigt veta vad det handlade om, säger hon till Aftonbladet.

Grattis till det nya jobbet, Pia Herrera!

Annons