Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Programledaren Malin Gramer försvann plötsligt från tv-rutan – varit svårt sjuk i covid i två år

17 feb, 2022, 23:00 
AvIndra Nordemar

Malin Gramer drabbades av covid-19 för två år sedan – och har varit sjuk sedan dess.

Annons
Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!

Malin Gramer är en av Sveriges främsta programledare och mest folkkära tv-profiler.

Hon har synts i en rad olika storsuccéer, men för drygt två år sedan försvann hon plötsligt från rutan och det blev allt tystare på hennes sociala medier.

Nu berättar hon om de senaste åren, som mer eller mindre varit ett rent helvete.

Malin Gramers extrema sjukdomstillstånd – haft feber i två år

Det var precis i början av pandemin som Malin insjuknade i covid-19.

"I mars 2020 så åkte jag på covid. Fick feber och en fruktansvärd huvudvärk, hosta, andningssvårigheter, ont i armbågar och blixtar i händerna, tappade saker, andfådd, extrem trötthet mm. Det enda jag ville göra var att ligga i sängen i ett mörkt rum och kolla på serier. Jag hade ingen energi och mitt psyke blev så nedbrutet.", skriver hon på Instagram.

Annons

För de flesta som fått sådana symtom av det värre slaget har ändå tillfrisknat efter en vecka eller två. Men inte Malin. Veckorna gick men hon blev aldrig frisk. I dag, två år senare, mår hon fortfarande inte bra.

"Ser ingen mening med att leva"

Malin har fått diagnoserna depression, långtidscovid samt postcovid – inombords "känner hon sig död".

”Min hjärna är som en dimma, jag tappar namn, mitt minne är katastrof. Jag ser INGEN som helst mening med att leva”, skriver hon på Instagram, men förtydligar samtidigt att hon aldrig ville ta sitt liv.

Efter första vaccindosen i fjol började hon se ljuset i tunneln – men även hösten bjöd på sjukdom. Och i februari testade hon positivt för covid igen.

Men tack vare vaccindoserna är symtomen inte längre lika svåra. Nu hoppas hon att det ska bli ännu bättre efter ytterligare en dos.

”På tisdag ska jag ta min tredje spruta och jag håller tummarna att jag kanske får vara frisk den här våren. Dagarna går upp och ner och just idag mår jag ganska bra. Babysteps, helt enkelt!”, avslutar hon inlägget med.

Foto. TT, TV4

Annons