Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Programledarnas beteende mot deltagarna i Hotell Romantik kritiseras – allt filmas

29 jan, 2023, 06:00 
Nu riktas kritik mot programledarna Kristina ”Keyyo” Petrushina och Erik Ekstrand i SVT:s nya satsning Hotell Romantik.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det nya dejtingprogrammet för 65-plussare på SVT har gjort storslagen succé. Att få följa en helt ny generation i jakten på kärleken i Hotell Romantik verkar helt enkelt vara ett vinnande, och efterlängtat, koncept.

Men det är långt ifrån alla som är nöjda. Nu riktas skarp kritik mot programmet.

5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Hotell Romantik splittar tittare

Rösterna kring programmet har varit många, och recensenter runt om på kvällstidningarna har risat och rosat den nytänkande programidéen. Konceptet i sig är ingenting nytt, i årtionden har vi följt modiga personer som slänger sig ut i med hopp om att äntligen hitta kärleken.

Skillnaden denna gång är ju att det är seniorer som checkat in på alphotellet i Schweiz, som inte gett upp drömmen om äkta kärlek.

Annons

Mestadels har programmet hyllats för sin unika vinkel:

– Det är bekämpande av ålderism som är det djupa budskapet i programmet. Och det framförs med en sådan självklar pondus och livsglädje att jag njuter framför tv:n, skriver Aftonbladets Britta Svensson.

Ja, de 28 singlarna går verkligen genom rutan. Men åsikterna går isär.

Hårda orden mot programledarna i Hotell Romantik

Det är Kristina ”Keyyo” Petrushina, 25 och Erik Ekstrand, 43 som leder programmet, och de är de enda under 65 i Hotell Romantik. Detta är inte Dagens Nyheters Johan Croneman särskilt imponerad över.

I en krönika i tidningen skriver han om hur han ser på samhällets syn på åldrande generellt, med anledning av SVT-programmet som han sett två avsnitt av. Framför allt riktas kritiken mot valet av unga programledare och han menar att deras framtoning mot deltagarna gör att Hotell Romantik riskeras att bli lyteskomik.

Kristina ”Keyyo” Petrushina och Erik Ekstrand
Programledarna för Hotell Romantik.

"Kristina ”Keyyo” Petrushina och Erik Ekstrand leder programmet, men varför välja en 25-åring och en 43-åring som programledare som ständigt ska ”förvånas” över att ”de därä panschisarna är ju både roliga och charmiga och på riktigt”?" Skriver han i krönikan.

Han fortsätter med att understryka att det inte är det faktum att det görs i tv om äldre i sig som är problemet, utan hur äldre framställs och klumpas ihop till en grupp.

Han tipsar om att istället låta dessa satsningar ledas av journalister som är kring samma ålder, och nämner namn som Tom Alandh och Marianne Lindberg De Geer, för att undvika det narrativ som nu drivs i Hotell Romantik.

Foto: TT/SVT

Annons