Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT-produktionens agerande i Hotell Romantik döljs för tittarna: "Borde inte gjort"

22 jan, 2023, 13:00 

Nu kommer sanningen bakom SVTs nya succésatsning fram.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

28 singlar i ett hotell, alla ute efter samma sak: kärlek. Låter det uttjatat och bekant? Lägg då till parametern att alla är 65+, så har du SVT:s nya satsning Hotell Romantik!

Det nya dejtingprogrammet har trots sina två ynka avsnitt mottagit hyllningar, men bakom kulisserna händer det betydligt mer än tittarna får se...

Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!Brand logo
Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!

Starka reaktioner efter SVT-programmet Hotell Romantik

På ett vackert alphotell Schweiz har alltså ett gäng pensionerade män och kvinnor flugits ner i jakten på kärleken. Dejtingprogram på tv är ju ingenting nytt, men hittills har det uteslutande handlat om unga tjejer och killar som prövar lyckan.

Konceptet har tokhyllats av kritiker, och tv-tittare. Vissa menar att det är mer än underhållning, det är ett aktivt ställningstagande och en motpol till hur äldre personer ofta framställs.

Annons

– Det är bekämpande av ålderism som är det djupa budskapet i programmet. Och det framförs med en sådan självklar pondus och livsglädje att jag njuter framför tv:n, skriver Aftonbladets Britta Svensson.

Kristina ”Keyyo” Petrushina och Erik Ekstrand
Programmet leds av Kristina ”Keyyo” Petrushina och Erik Ekstrand.

Expressens Nina Lekander är av samma åsikt, att Hotell Romantik bidrar med något nytt i rutan. Hon har tröttnat på hur det brukar vara.

– Vid 65 fyllda har jag hunnit bli hjärtligt trött på ungdomsmänniskor över huvudtaget, om de så föreställer politiker eller popstjärnor.

Deltagarens avslöjande om SVT-produktionens agerande i Hotell Romantik

En av de som lyckats fånga i alla fall tittarnas hjärtan lite extra efter de två första avsnitten är den 67-årige Malmöiten Otti Haukebö. Hon gör tv-debut, även om man knappt kan tro det. Hennes träffsäkra kommentarer har redan hyllats brett av tittarna!

Otti Haukebö i programmet Hotell Romantik
Otti har verkligen gått igenom rutan!

Nu berättar Otti för Expressen om SVT-produktionens hemliga agerande, för att deltagarna ska kunna öppna upp sig.

Annons

– Ett jättefint team. Alla var yngre än deltagarna, men vi hade jättekul och vi kändes oss trygga och glömde kamerorna. Det gjorde att man kanske sa och gjorde saker som man i efterhand känner att man inte borde gjort, säger hon till tidningen.

Men hon behöver inte sitta orolig när avsnitten släpps varje vecka. Otti berättar att hon inte ångrar nånting.

– Nej det kan jag inte säga. Men de ställde bra ledande frågor. De var inte manipulativa, de var helt enkelt jäkligt skickliga på sitt jobb.

Foto: SVT/TT

Annons