Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Raseriet mot SVT:s succéprogram: "Lägg ner skiten om inte..."

28 mar, 2022, 05:02 
https://image.svenskdam.se/image-8242143?imageId=8242143&width=1320&height=1320&cropw=49.3&croph=36.55&x=23.24&y=14.1
Jacob Johannesson
Björn Borg och Mikael Leijnegard

SVT:s succéprogram "Mästarnas mästare" har inlett en ny säsong, men alla är inte nöjda med den nya utgåvan.

Annons
Här är alla deltagare i ”Mästarnas mästare” 2022!Brand logo
Här är alla deltagare i ”Mästarnas mästare” 2022!

Den 14:e säsongen av "Mästarnas mästare" är i full gång. Men den ser inte ut som tidigare år. SVT har nämligen infört ett helt nytt banbrytande moment i programmet.

I den nya säsongen får deltagarna själva makt över tävlingarna. Varje "mästare" får välja en tävling var.

– Det är någon som tror sig vinna tävlingen på förhand och då får vi se – fixar personen det trycket?, sa Anders Wistbacka, exekutiv producent för Mästarnas mästare till Aftonbladet inför den nya säsongen.

Men den nya säsongen möts av stor kritik. Aftonbladets Kristoffer Bergström tar fram motorsågen.

"Jo, vi har nickat och svalt vad som än har serverats, men den här gången känns det som att kocken drar ner byxorna och fiser oss i ansiktet. För grupp ett utgör ingen försiktig förrätt utan är det mest delikata som SVT har att bjuda på den här säsongen", skriver krönikören.

Kraftiga kritiken mot "Mästarnas mästare"

I årets säsong av SVT:s succéprogram tävlar bland annat höjdhopparen Emma Green, handbollsspelaren Ola Lindgren, speedwayåkaren Antonio Lindbäck och tennisspelaren Magnus Norman. Bergström är inte imponerad över uppställningen.

Annons

"Första gänget bestod av en speedwayåkare som aldrig vann VM, en tennisspelare som aldrig vann en Grand Slam och en höjdhoppare som aldrig vann något. De flankerades av en styrkelyftare, vilket ej ska förväxlas med de mer berömda tyngdlyftarna, samt en man som heter Ola", skriver krönikören och fortsätter:

"Det är dags att plocka ner nöjes-tv:s lägst hängande frukt, för nu blir det klagomål på stjärnbristen i Mästarnas mästare."

Kristoffer Bergström menar att det är dags att lägga ner programmet, om inte en viss tennisikon deltar.

"Jag har skrivit om programmet i ett decennium snart och har åtminstone sedan Niklas Jihdes medverkan 2016 läst samma gnäll. För vissa tycktes gränsen för idrott gå vid innebandy, andra härdade ut till e-sport året därpå eller fyrspann 2021, men oavsett bristningspunkt verkar nationen Sverige överens om att skiten ska läggas ner om inte Björn Borg ställer upp snart."

Foto: TT

Annons