Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Renées och Davids stora problem i relationen – sanningen bakom

07 jul, 2023, 21:20 

Renée Nyberg berättar om första mötet med maken David Hellenius.

Annons

Renée Nyberg och David Hellenius är ett av Sveriges mest kända tv-par. De har båda prisats flera gånger för sina insatser i rutan och i hemmet får de knappt plats med alla Kristallen-statyetter.

Allt du vill veta om David HelleniusBrand logo
Allt du vill veta om David Hellenius

Trots att de båda huserar på TV4 så har de aldrig gjort något program tillsammans i kanalen. I stället har de sett till att ratta sina egna succéprogram: David Hellenius med ”Hellenius Hörna” och Renée Nyberg med ”Renées brygga".

– Vi har bara gjort någon gala ihop. Men jag stänger inga dörrar där. Jag tycker att det hade varit kul att göra något, när vi hittar något som passar så vore det kul att göra något ihop, säger David Hellenius till Svensk Damtidning.

Renée Nyberg och David Hellenius
Renée Nyberg och David Hellenius visar upp sina kristaller.

Renée Nyberg om mötet med David

Däremot fanns det en tid då paret faktiskt jobbade tillsammans. Detta var innan de hade blivit ett par. Allt började med att Renée sett David göra en intervju med en chef, något som fick henne att gå i spinn.

Annons

– Jag såg honom intervjua någon chef på ett ZTV-event på MTG där jag också jobbade. ”Vilken jävla kul typ”, tänkte jag. Jag hade aldrig sett honom förut, men frågade om han ville vara min sidekick i ett nytt tv-program som jag skulle göra, säger Renée Nyberg i Carina Bergfeldts talkshow.

Renées problem med David

Att bli någon sidekick till Renée var uteslutet. I stället kunde David tänka sig att agera programledarpartner i tv-programmet Slussen 22.00 – en framfusighet som förvånade Renée.

– Jaha, det var en kaxig jävel, tänkte jag. Så blev det i alla fall. Vi började ett redaktionellt arbete och skulle ta pressbilder, säger hon och fortsätter:

– Och då... Det var som att det gick en elektrisk stöt. Det går inte att förklara. Jag tänkte ”vad är det här?” – det var som en magnet!

Renée Nyberg
Renée Nyberg tyckte David var en ”kaxig jävel” till en början.

Renée om att leva med David

Programmet blev en flopp, men Renées och Davids kärlek blev en succé! I dag har de varit gifta i 14 år, har sonen Leo tillsammans och är fastspända i en kärlekskarusell som aldrig tycks vilja stanna.

När Renée sommarpratade tidigare i år berättade hon om relationen och hur varje dag med David är ett äventyr.

– Jag har ofta ingen aning om vad han tänker trots att vi har levt ihop i tjugo år. Hans hjärna är lite som ett komplicerat men roligt datorspel som hela tiden utsätter dig för nya utmaningar. Antingen hakar du på eller så dör du, sa hon.

Foto: TT

Annons