Så är Ernst Kirchsteiger bakom kameran – det tittarna inte får se

Så är Ernst Kirchsteiger bakom kameran – det tittarna inte får se

Radioprataren Titti Schultz gästar Ernst Kirchsteiger i det senaste avsnittet av "Sommaren med Ernst". Nu berättar hon hur han egentligen är – bakom kameran.
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!
Slå på ljud

Ernst Kirchsteigers populära program "Sommaren med Ernst" är i full gång och i år renoverar han Österblick – ett 1800-talshus beläget på stranden vid Hanöbukten i Skåne.

I varje avsnitt bjuder han även in en gäst, och i det femte avsnittet var det radioprofilen Titti Schultzs tur att göra ett besök.

Titti Schultz och Ernst Kirchsteiger byter roller

Titti har många gånger varit den som intervjuat Ernst, men denna gång var det ombytta roller.

Radioprataren leder aktualitetsprogrammet ”P4 Extra” som ofta behandlar mörka ämnen, Ernst frågar därför Titti om hon kan släppa jobbet när hon slutar för dagen.

– Jo, men inte så det påverkar mig så det blir en belastning, utan det är mer att jag hittar min egen kompass väldigt tydligt i det där, svarar hon och fortsätter:

– Jag kan framför allt känna att det är fantastiskt att det finns ett forum där de här grejerna kan få komma fram och ta plats. Att vi faktiskt har tid att ge nyanser i mörker.

Så är Ernst Kirchsteiger egentligen – bakom kameran

Titti verkar ha uppskattat inspelningen i Skåne med Ernst. För Expressen berättar hon att det var "årets höjdpunkt". Hon ska även ha beskrivit Ernst som "en fantastiskt man".

– Vi tycker mycket om varandra törs jag nog säga. Vi gillar varandra och det är alltid fina samtal. Och så har vi väldigt kul ihop. Ernst är mycket roligare än vad man får se på tv. Han är rolig i tv men han är ännu roligare i verkligheten.

Enligt Titti är det synd att tittarna inte får ta del av Ernst skojiga skämt.

– Man får fortfarande se en fantastiskt härlig person, men där är han ofta själv i programmet. Han kan inte stå och skoja med sig själv och skratta rakt ut.

Foto: TT

LÄS MER: Ernst Kirchsteigers svåra tid med hustrun Ulla

LÄS MER: Mathilde och Philippe visar sin sorg – hedrar översvämningarnas offer

LÄS MER: Christina Schollins bild på maken Hans Wahlgren får folk att reagera