Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Så avslöjades Babben som julvärd – långt innan SVT:s besked

16 nov, 2022, 16:30 

Hemligheten fick inte komma ut – men det gjorde den, nästan i alla fall.

Annons
Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”Brand logo
Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”

Vem som blir årets julvärd är ständigt årets hetaste fråga. Direkt när ljuset är tänt på julafton börjar det spekuleras – vem sitter i fåtöljen nästa år?

Under tisdagen avslöjades det att Babben Larsson fick äran i år, men en del folk verkar veta det redan innan. Här är alla tecken.

Därför visste folk att Babben var julvärd

Det tydligaste tecknet som pekade på att just Babben var årets julvärd var att hon var en riktig lågoddsare på betting-sajter.

I princip överallt låg hon som favorittippad, och kikar man bak i tiden, har dessa allt som oftast stämt in bra.

Något annat som kunde indikera att det var just Babben är att ett informellt krav på julvärden är att hen ska vara rejält folkkär. Det är ju trots allt ett program som strömmas ut till miljontals svenskar på julafton, och man vill att så många som möjligt ska vara nöjda.

Annons

Sarah Dawn Finer, Marianne Mörck och Lars Lerin är några tidigare namn, och i den skaran passar Babben in som handen i handsken.

Dessutom har Babben flera succéprogram på SVT och är en av kanalens mest populära profiler, som i Bäst i test och Alla mot Sverige. Att det var hon som också får tända ljuset är därmed föga förvånande.

Arne Weise
Mannen som för många är synonym med julen och att tända ljuset på julafton: Arne Weise.

Har fått frågan förut

Stannar vi kvar i SVT-spåret hittar man ännu en ledtråd – för att Babben är en SVT-profil är ännu en sak som avslöjade henne i förväg.

Programledare som i vanliga fall huserar på kanaler som TV4 och Kanal 5 är inte troliga att gå till "fel kanal" för att tända ljuset, dessutom kan de ha kontrakt som strider mot detta.

Men något sådant problem har ju inte Babben – tvärtom!

Det sista som avslöjade att det var Babben för alla gissare där hemma är ganska självklart, hon har redan fått frågan två gånger och tackat nej. Därmed betyder det ju att hon uppfyller de krav som SVT söker hos en julvärd, men behövt avstå.

Denna gång föll däremot allting på plats, och en sak är säker: svenska folket är fullständigt lyriska över SVT:s beslut!

Foto: TT

Annons