Så mycket bättre-stjärnorna vittnar om dramat bakom kamerorna – mörkades för tittarna

05 dec, 2022, 16:00 
Så mycket bättre 2022

Nu vittnar två stjärnor om vad som egentligen hände när kamerorna slocknade.

Annons
5 skandaler som skakat ”Så mycket bättre”
5 skandaler som skakat ”Så mycket bättre”

Långköraren Så mycket bättre är i full gång med en ny säsong från Gotland, och en ny uppsättning artister skapar musikmagi med sina tolkningar.

Utåt ser det ut att vara en riktigt trevlig vistelse på pensionatet Grå Gåsen som stjärnorna delar – men nu kommer andra bud.

Daniela Rathanas erkännande om artistkollegorna

Det var först artisten Daniela Rathana som talade ut om sin medverkan i Så mycket bättre. I podcasten Värvet berättar hon att det faktiskt inte var så idylliskt som det såg ut.

– Det var mycket värre än vad jag hade kunnat föreställa mig.

Recept.se Nyhetsbrev

De gick och la sig vid 02:00, för att sedan väckas klockan 07:00, och då var det bara att göra sig kameraredo.

– Sedan matade man på med inspelningar hela dagen, säger hon i podcasten.

Daniela Rathana under inspelningarna av Så mycket bättre på Grå gåsen på Gotland
Daniela Rathana var inte beredd på sömnbristen.

Dessutom menar Daniela att hon inte kom in i gruppen riktigt. Något som inte märktes utåt för tv-tittarna. Sedan ett par år tillbaka roteras gruppen som medverkar i programmet, med undantag av de två värdarna som i år är Molly Hammar och Anna Ternheim.

Annons

– Jag kände att jag inte riktigt kom in i gruppen heller. Jag kom ju i slutet av perioden och då hade det redan formats, alla hade fått sin roll.

– Jag tror inte de gillade mig så mycket.

Kraschade efter medverkan i Så mycket bättre

Nu berättar även veteranen Anne-Lie Rydé om att det var en påfrestande tid på Gotland.

– Det var väldigt intensivt med lite sömn och en kamera i fejset hela tiden. Allt det var jag förberedd på, vad jag inte riktigt förstod var att jag inte riktigt hade återhämtat mig från min bröstcancer och att jag helt enkelt var mentalt utmattad, säger hon till Aftonbladet.

– Jag spelade in låtarna innan jag åkte ned och det gick otroligt bra. Rösten bara flög. Men när jag kom dit hände något, allt jag varit med om kom i kapp och det triggade igång en enorm inre stress.

Anne-Lie Rydé är en av deltagarna i Så mycket bättre
Anne-Lie Rydé vittnar även hon om de intensiva dagarna.

Det var i fjol som artisten drabbades av bröstcancer, och genomgick kort därefter en operation, strålning och medicinering. Detta kom ikapp henne när hon var nere och spelade in Så mycket bättre, berättar hon för Aftonbladet. När hon sedan var klar med inspelningarna och kom hem, kraschade hon totalt och grät i fem dagar.

Annons

Till Aftonbladet berättar Anne-Lie Rydé att hon idag mår jättebra, men har fyra år kvar till friskförklaring från cancern.

Foto: TT

Annons