Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så mycket fick Pernilla Wahlgren för sålda huset: "Inte mitt livs bästa affär"

15 apr, 2022, 13:00 

Har du också undrat vad kedjehuset i Lidingö såldes för? Vi har svaret!

Annons
Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgren!

Det har varit ett väldigt prat om Pernilla Wahlgren och hennes husaffärer på sistone, så har man haft svårt att hänga med i svängarna är det inte konstigt.

En kort sammanfattning av Pernillas bostadsresa lyder som följande: hon har sålt sitt gröna hus på Lidingö, köpt ett nytt hus i Spanien, och bygger en arkitektritad lyxvilla på Lidingö som hon ska flytta in i. Och nu har vi svaret på en efterlängtad fråga, vad Pernilla sålde sitt hus för.

"Inte mitt livs bästa affär"

I sin podd Wahlgren och Wistam erkände Pernilla nyligen att hon inte var lyrisk över sin bostadsaffär, när det kommer till vad hon sålde sitt gröna kedjehus för.

– Jag gjorde inte mitt livs bästa affär, säger hon i avsnittet och fortsätter:

– Jag var ju klantig nog att, eller det kunde man ju inte veta då, men jag sålde ju huset innan priserna steg iväg liksom.

Hon berättar till och med att hon förlorade ett par miljoner på affären! Och det är klart att det svider i plånboken när man inser en sådan grej, speciellt när hon är i full gång med att bygga sin påkostade villa.

Huset ska bli över 300 kvadratmeter stort, och bara tomten kostade över 8 miljoner kronor!

Det såldes hennes hus för – svindlande summan

Men enligt uppgifter från en bostadssajt så går det nog ingen nöd på Pernilla, och sämre affärer har gjorts. Slutpriset på huset beräknas ha landat på 14 miljoner kronor, med ett kvadratmeterpris på 108 500 kr/m²

Annons

Enligt samma sida köpte Pernilla huset 2011 för 9,9 miljoner kronor, så en vinstaffär på strax över fyra miljoner blev det trots allt!

Nu har Pernilla växt ur sitt gröna kedjehus med utsikt över Kottlasjön, och det är dags för någon annan att ta över det. Förhoppningsvis blir de lika nöjda som hon själv var 2012 när hon flyttade in.

– Ta mig tusan om jag inte lyckades hitta ett hem som faktiskt hade ALLA punkter jag sökte, skrev hon då på sin blogg om husköpet.

Foto: TT

Annons