Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanna Lundell avslöjar sin ekonomiska uppgörelse: "Fuck off-kapital"

20 mar, 2022, 10:00 
Jacob Johannesson
Mikael Persbrandt och Sanna Lundell.

Sanna Lundell avslöjar sin ekonomiska uppgörelse.

Annons
Lena Ph om männen: ”En strid ström”Brand logo
Lena Ph om männen: ”En strid ström”

Journalisten Sanna Lundell och skådespelaren Mikael Persbrandt har varit ett par under en längre tid har och tillsammans tre barn. Nyligen visade Lundell upp parets hem i tv-programmet "Här bor jag".

Kändisparet bor i Stora Lundby gård som ligger utanför Nynäshamn. Huset byggdes 1948 och har elva rum och kök.

– Det är ett nygammalt hus kan man säga. Det har stått ett hus är sedan 1500-talet, men det förstördes i en brand, berättar Sanna Lundell när hon välkomnar tv-tittarna in i det jättelika huset.

Sanna Lundell avslöjar sin ekonomiska uppgörelse

Sanna Lundell har även en dotter, Olga, som hon fick tillsammans med Wille Crafoord. Den relationen tog slut, men nu berättar Lundell nya detaljer om förhållandet. När Sanna och Wille var ett par brann hon för jämställdhetsfrågor.

– Jag tvingade Wille att ha ett schema och det skulle vara exakt centimeter rättvisa, jag ville att det skulle vara lika förutsättningar och han var ganska med på det måste jag säga, säger hon i podcasten ”Inte din morsa”, enligt Expressen.

Annons

Journalisten avslöjar att hon ekonomiska uppgörelser med sin exmake.

– Han var 12 år äldre än mig, han hade helt andra ekonomiska förutsättningar än vad jag hade. Så trots att vi på papperet gjorde allt vi kunde för att leva så jämställt som det gick så var vi extremt ojämställda. Han hade mycket större ekonomisk makt till exempel än vad jag hade.

Nu berättar Sanna Lundell att hon är ute efter något helt annat än jämställdhet.

– Jag har noll procents bitterhet att jag fick gå hemma och slita ut mig när jag tog hand om mina fyra barn. Noll procents bitterhet. Jag kanske kommer känna det när jag får en sämre pension men min feminism i dag handlar mer om ekonomista, att jag vill vara ekonomiskt oberoende, jag vill ha fuckoff-kapital, jag vill ha ekonomisk makt, det är det jag vill ha. Så är det, skrattar Sanna Lundell.

Annons