Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Sanna Nielsen om rädslan och självkritiken: "Längtar tills jag vågar"

27 jul, 2021, 19:30 
AvIndra Nordemar

Sanna Nielsen är en folkkär artist, programledare och tv-profil. Men hennes självförtroende är inte så bra som många kanske tror. Nu berättar hon.

Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Sanna Nielsen, 36, är en av Sveriges mest populära artister och programledare. I hela sex säsonger har hon nu programlett "Allsång på Skansen" och har hyllats för sin insats.

I slutet av maj gick hon dessutom ut med den stora nyheten att hon väntar barn med pojkvännen Joakim Ramsell, 47, vilket blir parets första.

Men det är ändå en sak som tynger Sanna – hennes dåliga självförtroende.

Sanna Nielsen hårda ord mot sig själv: "Det är inte bra"

I en intervju med Aftonbladet öppnar hon nu upp sig om sina rädslor som hindrar henne från att utvecklas som artist.

– Gud, jag bara längtar tills jag vågar skriva lite mer egen musik. Jag jobbar jättehårt med det, att sitta hemma och våga skriva mer. Jag tycker att det är så jävla svårt att få till nånting som är bra. Eller att veta om nånting är bra.

När Sanna hör andra musikers låtar så är det inga problem att veta vad hon tycker är bra och inte, men det är när hon ska skriva sin egen musik som hon blir kluven.

Annons

– ”Men gud, är detta bra, nej det är inte bra”. Jag stänger det bara ute och så blir det inget istället. Så dröjer det ett år innan nästa singel kommer, säger hon i intervjun.

Sanna Nielsen rädsla för att få ett nej

Sanna jämför sig med sina förebilder inom svensk musik och är imponerad över hur de kan släppa nya låtar titt som tätt. Hon inspireras av att skriva med andra, men det är inte alltid hon vågar ta steget att fråga, eftersom hon är rädd att få ett nej.

– Det är också jätteläskigt att ta det steget, säger hon och fortsätter:

– Vad är det värsta som kan hända? Att de säger nej och det gör ju ingenting egentligen, men jag vill ändå inte göra det. Det är jättesvårt att förklara, men det är en rädsla för nånting. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det.

Foto: TT

Annons